AKTUELNO

I pored poraza Nole je, posle odlične partije, na pravom putu da se vrati u sam vrh svetskog tenisa.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izgubio je polufinalni duel Mastersa u Rimu od Rafaela Nadala sa 0:2 (6:7, 3:6 )

Srbin je odlično ušao u meč, bio na pragu osvajanja prvog seta ali je posle 7:5 za Nadala u taj-brejku, vidno iznerviran, dozvolio Špancu da napravi brejk i u 2. setu što ga je koštalo pobede.

Đoković je podsetio na svoje najbolje dane, na samom početku imao je dve brejk šanse koje nije uspeo da realizuje. Na 1:1 izjednačio je bez izgubljenog poena, delovao je naoštreno i fokusirano da se vrati tamo gde mu je mesto. Ipak, Španac je poveo, i uzeo Novaku servis.

Posle izgubljenog brejka i vođstva Rafe 5:2, nije sve izgledalo sjajno za Novaka. Međutim, zaigrao je onako kako ume, vratio brejk i uspeo da izjednači na 5:5, pa na 6:6 i otišlo se u taj-brejk u kojem su viđeni prelepi poeni sa obe strane, a u kojima je Nadal za nijansu bio bolji.

U drugi set Novak je ušao vidno ljut. Prvo je odlično servirao i sa tri asa osvojio prvi gem, da bi vrlo brzo pri rezultatu 1:1, Nadal iskoristio šansu i napravio brejk. To je ujedno bio i prelomni trenutak drugog seta jer je Kralj šljake do kraja rutinski priveo meč kraju i prošao u finale turnira u Rimu. Trenutni odnos pobeda i poraza dva velika rivala je 26:25 u korist srpskog tenisera.

I pored poraza, igra Novaka vidno je bolja u odnosu na prethodni turnir. Opšti je utisak da je, naročito prvi set, bio jedan od najboljih koji je Nole odigrao od osvajanja Rolan Garosa pre dve godine.

Da podsetimo, drugi polufinalni susret igraju Čilić i Zverev, od 20 časova.

#Novak Đoković

#Rafael Nadal

#Rim

#Tenis

#poraz

'