AKTUELNO

Čuveni teniski trener i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Bogdan Obradović, rekao je za 'Kontraviziju' televizije Pink, da za vrhunske uspehe sportisti moraju da imaju sreću sa predsednicima, i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić apsolutno podržava sport i da radi ono što je najbolje za njih.

- Dejvis kup smo osvojili prvi put 2010. godine, 2013. smo igrali finale, tako da smo bili vicešampioni, ali to je krenulo desetak godina ranije sa tom generacijom igrača koji su i učestvovali u velikoj tituli. Na prvom mestu i najstariji Nenad Zimonjić, pa onda i Janko i Viktor i naravno Novak – rekao je Bogdanović.

Kako je rekao, misli da su napravili ozbiljan rezultat i ovo sada će biti trinaesta sezona da srpski teniski tim igra u svetskoj grupi u 16 najboljih reprezentacija.

- Olimpijski komitet je ozbiljna insttucija i zajedno sa Ministarstvom sporta Srbije, spada u ključne organizacije koje se bave razvojem napeg sporta i sa druge strane razvojem jedne ozbiljne ekspedicije, a to su kako zimskih tako i letnjih olimpijskih igara – rekao je on.

Prema njegovim rečima na Olimpijadi ima sve više naših učesnika i onih koji ispunjavaju uslove da učestvuju na OI i naravno sa brojem medalja.

- Sasvim sigurno da Srbija spada u zemlje koje nemaju takve infrastrukturne mogućnosti kao što imaju druge zemlje, a svi naravno znamo da je tu potrebno i ogromna količina novca. Jako je važna država i da to prepozna i da imamo podršku. Aleksandar Vučić je naš predsednik i on apsolutno podržava sport i mi imamo ozbiljne budžete koje dalje raspoređujemo na naše sportiste i to je jedan od ključnih razloga zbog kog imamo sve više i više olimpijskih medalja – rekao je Bogdanović.

Kako kaže, bez pomoći države ne možete ništa da uradite u vrhunskom sportu.

- Mislim da sportisti moraju da imaju sreću sa predsednicima, da vole sport. Naš predsednik voli sport i okrenuo se tome. On nije neko ko se pojavljuje i meša u politike klubova, on radi ono što je najbolje za nas. Imamo puno talenata, imamo izuzetan entuzijazam i profesionalce. Imamo puno malih kolektiva iz kojih crpimo talente koje kasnije brusimo i stvaramo odlične timove, kao i individualce – rekao je on.

Prema njegovim rečima, na neki načim i tim bilding koji radi i u Skupštini praktično daje snagu svim ostallim poslanicima da malo izađu iz stalnih tema i da se relaksiraju sa njima.

#Bogdan Obradović

#Politika

#Sport

'