AKTUELNO

Meč 1. kola Dejvis kupa između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država na programu je od 2. do 4. februara u hali "Čair" u Nišu.

Reprezentacije SAD i Srbije sastajale su se u Dejvis kupu dosad čak dva puta, i to u polufinalima 2010. i 2013. godine. Oba puta slavio je srpski tim.

Da li će se na pobedničkom tronu ove godine vijoriti srpska zastava i kako se pripremaju naši teniseri?

Selektor Dejvis kup reprezentacije Nenad Zimonjić rekao je za Pink da se na spisku srpske reprezentacije neće naći trojica najboljih igrača - Novak Đoković, Viktor Troicki i Filip Krainović, budući da je bilo mnogo problema sa povredama.

- Sprečilo nas je da učestvujemo u najjačem sastavu ovog puta. Krainović se povredio tokom priprema za 2018. a njegov povratak očekujemo uskoro. Kreće polako sa treninzima, ali ne sme mnogo da opterećuje nogu. I on jedva želi da se vrati - kaže Zimonjić.

Amerikanci se, kako ističe, slabije snalaze na šljaci, tako da je zato i odabrana.

Foto: TV Pink

- Amerikanci imaju izuzetno jak tim. Tu je Harison koji je odličan u dublu, ali je dobar i u singlu. Stiv Džonson je osvojio bronzu u Riu. Reprezentacija je jaka, ali daćemo sve od sebe da ih iznenadimo. Nema većeg motiva nego igrati za reprezentaciju na svom terenu. Dosad smo bili bolji od njih, ali to ne menja ništa, svaki meč je priča za sebe - kaže Zimonjić.

#Dejvis kup

#Nenad Zimonjić

#SAD

#Tenis

'