AKTUELNO

Turnir u Melburnu počinje u ponedeljak.

Srpski teniser Novak Đoković igraće u prvom kolu Otvorenog prvenstva Australije protiv Amerikanca Donalda Janga, odlučeno je danas žrebom u Melburnu.

Prvi grend slem turnir u sezoni počinje u ponedeljak, a Đoković će pokušati da osvoji sedmi trofej u Melburnu. On bi u drugom kolu mogao da igra protiv Francuza Gaela Monfisa, koji će takmičenje početi protiv igrača iz kvalifikacija.

U tom delu žreba su braća Miša i Aleksandar Zverev iz Nemačke, Švajcarac Sten Vavrinka, Austrijanac Dominik Tim i branilac titule, drugi teniser sveta Švajcarac Rodžer Federer.

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal takmičenje će početi protiv Viktora Estrele Burgosa iz Dominikanske Republike, a Federer u prvom kolu igra protiv Aljaža Bedenea iz Slovenije.

Viktor Troicki će u prvom kolu igrati protiv domaćeg takmičara Aleksa Bolta, koji je dobio vajldkartu za učešće na turniru, a Dušan Lajović će igrati protiv 24. nosioca Argentinca Dijega Švarcmana.

Protivnik Filipa Krajinovića biće 26. nosilac Francuz Adrijan Manarino, a Laslo Djere će u prvom kolu igrati protiv Ive Karlovića iz Hrvatske. Aleksandra Krunić će takmičenje početi protiv 32. nosioca Estonke Anet Kontavejt.

Treći nosilac Grigor Dimitrov iz Bugarske igraće protiv tenisera iz kvalifikacija, dok će sesti nosilac Marin Čilić iz Hrvatske igrati protiv Jen Sun Lua sa Tajvana. Francuz Žo Vilfred Conga igraće protiv tenisera iz kvalifikacija, kao i njegov sunarodnik Luka Puj.

Titulu u ženskoj konkurenciji neće braniti Amerikanka Serena Vilijams, pošto nije dovoljno spremna, posle skoro pet meseci od porođaja.

Prvi nosilac u konkurenciji teniserki Simona Halep iz Rumunije igra u prvom kolu protiv domaće teniserke Destini Ajave, koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Prošlogodišnja finalistkinja Amerikanka Venus Vilijams igra protiv Švajcarkinje Belinde Benčić.

Drugi nosilac Dankinja Karolina Voznijacki takmičenje će početi protiv Rumunke Mihaele Buraznesku, Letonka Jelena Ostapenko protiv Italijanke Frančeske Skjavone, dok će Ruskinja Marija Šarapova igrati protiv Nemice Tatjane Marije.

Treći nosilac Garbinje Mugurusa iz Španije igraće protiv Francuskinje Džesike Ponše, koja je dobila vajldkartu, a Čehinja Petra Kvitova turnir počinje protiv Andree Petković iz Nemačke.

#Australian open

#Novak Đoković

#Turnir

'