AKTUELNO

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo danas da osvoji prvu titulu u karijeri, pošto je poražen u finalu mastersa u Parizu od Amerikanca Džeka Soka sa 7:5, 4:6, 1:6.

Krajinović je propustio priliku da postane prvi teniser koji je do titule na turniru iz serije 1.000 stigao iz kvalifikacija još od Španca Alberta Portasa koji je 2001. godine trijumfovao u Hamburgu.

I pored poraza u finalu, Krajinović će napredovati na narednoj ATP listi.

Na drugoj strani, Sok je osvojio najvažniji trofej u karijeri, prvi iz serije 1.000, ali je i današnjom pobedom obezbedio nastup na završnom mastersu u Londonu.

Krajinović je prvi stigao do brejka u današnjem meču i poveo sa 4:2, ali je Sok već u narednom gemu uzvratio istom merom i oduzeo servis srpskom teniseru. Odlučujući brejk u prvom setu Krajinović je napravio u 12. gemu. On je tada iskoristio prvu set loptu i napravio korak ka najvećoj pobedi u karijeri.

Drugi set nije počeo najbolje po srpskog tenisera. Sok je, uz dva brejka, poveo sa 4:1 i tada je set praktično i odlučen. Krajinović je uspeo da vrati jedan brejk, ali nije imao snage za potpuni preokret.

U odlučujućem setu na terenu je postojao samo jedan igrač. Sok je potpuno "pustio" ruku i Krajinoviću je prepustio samo jedan gem.

Pročitajte još: VELIKI USPEH: Krajinović u FINALU mastersa u Parizu!

#Filip Krajinović

#Tenis

'