AKTUELNO

Rodžer Federer novi je šampion Šangaja pošto je u finalu u dva seta pobedio u 38. teniskom klasiku Rafaela Nadala sa 6:4, 6:3 posle sat i 13 minuta igre.

Prvi teniser sveta je inače u meč ušao sa povredom koju vuče od polufinala, pa Nadal nije mogao da pruži maksimum u borbi za trofej, što je Švajcarac iskoristio i domogao se novog trofeja, 94. u karijeri, šestog u ovoj sezoni.

Koliko je Federer bio superiorniji govori podatak da Nadal ne da nije napravio brejk nego nije imao ni šansu da velikom rivalu uzme servis gem.

Bio je ovo 38. međusobni meč Nadala i Federera i 15. pobeda Švajcarca, možda i najlakša. Federeru je u prvom setu bio dovoljan jedan brejk, pa da lagano završi posao. U prvom je Nadalu oduzeo servis gem već na startu, a onda rutinski priveo kraju taj deo igre, nije dozvolio rivalu ni da se nađe u prilicu da mu uzme servis gem.

U nastavku je Rodžer slomio otpor Rafe u petom gemu, a onda kao i u prvom, lagano priveo set i meč kraju i na Rafin servis iskoristio drugu meč loptu posle sat i 13 minuta igre.

#Roger Federer

'