AKTUELNO

Nekadašnja srpska teniserka Ana Ivanović, nacionalna ambasadorka UNICEF-a od 2007. godine, potpisala je produžetak saradnje sa UNICEF-om u Srbiji.

"Počastvovana sam što nastavljam saradnju sa UNICEF-om u Srbiji i što pružam svoj doprinos ostvarivanju prava za svako dete.

Foto: Tanjug

Volim decu i znam koliko ljubavi, brige i zaštite je potrebno da bi deca rasla i bila srećna. Moj fokus biće na podršci UNICEF-ovim inicijativama koje se bave prevencijom nasilja, obrazovanjem i osnaživanjem devojčica da prave izbore za sebe - izbore koji utiču na njihovo detinjstvo i njihovu budućnost", izjavila je Ivanović.

Janković posle 14 godina ispala iz Top 100, Krunić 55.

Direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo izrazio je zadovoljstvo nastavkom partnerstva.

"Privilegija je imati Anu Ivanović za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a. Tokom naše desetogodišnje saradnje Ana je pokazala posvećenost deci. Svih ovih godina pružala je dragocenu podršku programima zaštite dece od nasilja i obrazovanja. Svojim ličnim donacijama pružila je pomoć i deci u vanrednim situacijama. Srećni smo što nastavljamo partnerstvo koje će obuhvatati zaštitu dece od nasilja, pogotovu rodno zasnovanog nasilja i osnaživanje devojčica kroz obrazovanje da mogu da dostignu svoje potencijale?, izjavio je Lo.

Foto: Tanjug

Tokom posete UNICEF-u Ana je imala je priliku i da se upozna sa Afšan Kan, regionalnom direktorkom UNICEF-a za Evropu i Centralnu Aziju, sa kojom je razgovarala o radu UNICEF-a u Srbiji i regionu i narednim koracima koji će se preduzimati da bi svako dete ostvarilo sve svoje potencijale.

#Ana Ivanović

#Nasilje

#UNICEF

'