AKTUELNO

Đokovića u četvrtfinalu čeka meč sa Čilićem.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale masters turnira u Parizu, pošto je posle preokreta u osmini finala pobedio Bugarina Grigora Dimitrova u tri seta, 4:6, 6:2 i 6:3.

U njihovom osmom međusobnom duelu, Đoković je do sedme pobede došao posle dva sata i 23 minuta igre.

Srpski teniser će se u četvrtfinalu turnira u Parizu sastati s Hrvatom Marinom Čilićem koji je u osmini finala bio bolji od Belgijanca Davida Gofana 6:3 i 7:6 (9).

Meč je obeležio veliki broj grešeka s obe strane i mali broj direktno osvojenih poena. Đoković je na kraju imao 17 vinera i 29 neizdnuđenih grešaka, naspram 32 vinera i 55 neiznuđenih grešaka Dimitrova.

Na početku meča obojica tenisera bili su sigurni na svojim servisima, da bi Dimitrov u trećem gemu došao do brejka, a najviše zahvaljujući lošim servisa i padu igre Đokovića.

Već posle tri gema, delovalo je da će Dimitrov lako privesti set kraju, s obzirom na to da je Đoković dosta grešio, ali je uprkos tome uspeo da napravi ribrejk u gemu koji je trajao nešto više od četrnaest i po minuta.

Đoković je dobro počeo naredni gem, poveo sa 30:0, ali je onda ponovo došlo do pada u igri, što je Bugarin iskoristio i ponovo oduzeo servis srpskom teniseru.

Dimitrov je u stečenu prednost sačuvao do kraja dobrim servisima, pa je posle nešto manje od 60 minuta igre poveo s 1:0 u setovima.

Đoković je i pored gubitka prvog seta u nastavku podigao nivo igre. Na početku je odmah oduzeo servis Dimitrovu, koji je u odmah imao dve šanse da uzvrati istom merom, ali je prvi teniser sveta ipak uspeo da sačuva svoj servis, te povede s 3:0.

Najbolje rangirani teniser sveta je u nastavku drugog seta bio siguran na svoje servise, da bi u osmom gemu ponovo došao do brejk, a ujedno i set lopte koju je iskoristio i došao do izjednačenja - 1:1.

U odlučujućem setu Đoković je nastavio u istom ritmu, ponovo je na startu došao do brejka, dok je s druge strane bio siguran na svojim servisima, pa je tako lako sačuvao stečenu prednost i na kraju izborio plasman u četvrtfinale.

I. P.

'