AKTUELNO

Četvrtfinale Dejvis kupa izmedju Srbije i Španije igra se u dvorani "Aleksandar Nikolić" od 7. do 9. aprila, a selektori imaju pravo promene prijavljenih igrača sve do sat pre žreba koji je na programu 6. aprila.

Dejvis kup reprezentaciju Srbije će u četvrtfinalu tog takmičenja protiv Španije predvoditi drugi teniser sveta Novak Đoković.

Pored Đokovića i selektora Nenada Zimonjića, na spisku su i Viktor Troicki i Dušan Lajović.

Do početka meča sa Špancima ostalo je još 10 dana i najvažnije je da do tada svi budemo zdravi i spremni za taj izuzetno težak susret. Počinjemo sa zajedničkim pripremama od ponedeljka. Raduje nas što igramo kod kuće, pred domaćom publikom, mnogo će nam značiti njihova podrška kako bismo iz ovog meča izašli kao pobednici i plasirali se u polufinale Svetske grupe, rekao je Zimonjić.

- Znamo naše kvalitete, znamo da kada smo svi zdravi i u dobroj formi da smo jedan od najjačih timova sveta i da možemo pobediti svakog protivnika - dodao je Zimonjić, prenosi Teniski savez Srbije.

Reprezentacija Španije, koja je do sada pet puta osvajala Dejvis kup, u duelu protiv Srbije će nastupiti bez najboljeg igrača, Rafaela Nadala. Na spisku nema ni drugog reketa Španije Roberta Bautiste Aguta.

Selektorka Španije Končita Martines je za meč u Beogradu pozvala Pabla Karenja Bustu, Alberta Ramosa Vinolasa, Marsela Granoljersa i Marka Lopesa.

- Španija je izuzetno jak tim, ima na raspolaganju dosta igrača koji su u bilo kojoj kombinaciji izuzetno jak tim. Svakako će biti prilika za domaću publiku da uživa u vrhunskom tenisu. Daćemo sve od sebe da Srbiji donesemo novu pobedu i slavlje - rekao je Zimonjić.

#Novak Đoković

#Srbija

#Španija

'