AKTUELNO

Potpuno neočekivano.

Ruski teniser Evgeni Donskoj napravio je danas veliko iznenađenje, pošto je u osmini finala turnira u Dubaiju pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 3:6, 6:7(9), 6:7(7). Protivnik Donskoja, 116. tenisera sveta, u četvrfinalu biće Francuz Luka Puj. Federer je na početku meča poveo sa 5:1, uz dva brejka, pa je posle samo 24 minuta igre vodio sa 1:0 u setovima.

Obojica tenisera su u drugom setu bila sigurna na svoj servis, a jedinu brejk priliku propustio je Doskoj. To je ujedno bila i set lopta za ruskog tenisera, ali je Federer uspeo da se odbrani. Donskoj je taj-brejk drugog seta dobio sa 9:7. U trećem setu su i Donskoj i Federer po dva puta oduzimali servis protivniku, pa je i taj deo igre rešen u taj-brejku. Rus je drugi taj-brejk na meču dobio sa 7:5. U četvrtfinale turnira u Dubaiju danas se plasirao i Britanac Endi Marej.

Prvi teniser sveta će se za polufinale boriti sa Nemcem Filipom Kolšrajberom. Preostala dva para četvrfinala čine Fernando Verdasko - Gael Monfis, odnosno Robin Hase - Damir Džumur.

#Iznenađenje

#Rodžer Federer

#Tenis

'