AKTUELNO

Vilijams je dominirala u ovom meču od samog početka i do pobede je stigla nakon samo 59 minuta igre.

Trenutno osma teniserka sveta će u narednom kolu Ju Es Opena igrati protiv zemljakinje Keti Mekneli koja je dobila specijalnu pozivnicu organizatora. Ona je u prvom kolu pobedila Timeu Baščinski sa 6:4, 6:1.

U drugo kolo prošla je i Australijanka Ešli Barti, druga teniserka sveta. Ona je u prvom kolu bila bolja od Kazahstanke Zarine Dijas sa 1:6, 6:3, 6:2 i u narednoj rundi igraće protiv Loren Dejvis.

Dalje je prošla i treći nosilac Karolina Pliškova koja je pobedila zemljakinju Terezu Martincovu sa 7:6, 7:6. Naredna protivnica Pliškovoj biće Marijam Bolkvadze iz Gruzije, trenutno 202. teniserka na WTA listi.

Amerikanka Medison Kiz nije imala problema u prvom kolu, pošto je sa 7:5, 6:0 savladala Japanku Misaki Doi. Njena naredna rivalka biće Kineskinja Lin Žu.

Još jedna Amerikanka, Sofija Kenin je u dva seta bila bolja od sunarodnice Koko Vandeveg, Venus Vilijams je eliminisala Kineskinju Saisai Ženg, dok je Elina Svitolina pobedila Vitni Osugive.

Francuskinja Kristina Mladenović, trenutno 54. teniserka sveta, eliminisala je Nemicu Andjelik Kerber posle tri seta - 7:5, 0:6, 6:4. Njena rivalka u narednom kolu biće još jedna Francuskinja, Fiona Fero.

U drugo kolo prošla je i hrvatska teniserka Petra Martić koja je slavila protiv Slovenke Tamare Zidanšek sa 2:1 i ona će u drugoj rundi igrati protiv Rumunke Ane Bogdan.

Prolaz u drugo kolo prošle noći obezbedile su, izmedju ostalih i Marija Sakari, Šuai Ženg, Aleksandra Sasnovič i Džoana Konta.

#Williams Serena

'