AKTUELNO

Novak je u nedelju u najdramatičnijem i najdužem finalu u istoriji Vimbldona savladao Federera i naneo mu najteži poraz u karijeri.

Hrvatski "Jutarnji list" objavio je interesantan kometar o istorijskom finalu Vimbldona.

Novak je u nedelju u najdramatičnijem i najdužem finalu u istoriji Vimbldona savladao Federera i naneo mu najteži poraz u karijeri. Švajcarac je imao titulu na tacni. Imao je dve meč lopte u 16. gemu petog seta i servirao je. Međutim, Novak je napravio čudo. Uspeo je da napravi brejk i kasnije osvoji trofej.

- Poraz u finalu Vimbldona bio je najteži poraz u karijeri Rodžera Federera. Švajcarac je bio bolji u svemu od Novaka osim u tri taj-brejka i konačnom rezultatu. Pritom se Srbin potrudio da na otvorenu ranu doda još malo soli konstatacijom da nije baš najbolje igrao - piše hrvatski novinar Neven Bertičević i dodaje:

- To konstatovati je klasično nabijanje kompleksa, a mnogi su uvereni da Federer upravo od kompleksa boluje i to kompleksa u duelima sa Novakom Đokovićem.

Hrvatski novinar je analizirao i Novakove izjave nakon meča.

- Na prvi pogled stvar je tu poprilično jasna. Jer i kad igra fantastično kao što je igrao u tom finalu, Rodžer Federer je pronašao neke trenutke iz kojih će u analizi zaključiti da se upucao u nogu dok je kod Novaka Đokovića stvar drugačija. Uoči finala hladno je rekao da je ovo meč kao i svaki drugi, bez obzira na to koliko je veliki. Tako se i ponašao, kao osoba koja zna da je to meč koji ne može izgubiti, a ne da se nada kako bi mogao da pobedi. I tu je osim razlike u godinama najveća razlika.

#Novak Đoković

'