AKTUELNO

Prvi teniser sveta Novak Ðoković savladao je u finalu Vimbldona Švajcarca Rodžera Federera. Đoković je pobedio 3:2 u setovima.

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković čestitala je večeras srpskom teniseru Novaku Đokoviću osvajanje Vimbldona.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

-Čestitam vam na izuzetnoj igri i zalaganju kojim ste uspeli još  jednom da osvojite Vimbldon. Ovom sjajnom pobedom na najprestižnijem teniskom turniru ponovo ste obradovali Srbiju i učinili je ponosnom -  navodi se u čestitiki, saopšteno je iz parlamenta.

Čestitkama se pridružila i premijerka Ana Brnabić.

Foto: Tanjug/Vlada Srbije/Slobodan Miljević

-Čestitam Novaku Đokoviću na osvojenom Vimbldonu! Još jedna grenslem titula kojom ste dokazali da ste jedan od najboljih tenisera u istoriji. Srbija se ponosi Vama!  - poručila je Brnabić na svom zvaničnom Tviter nalogu.

Prvom teniseru sveta čestitala je i Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Foto: TvPink Printscreen

-Izuzetno mi je zadovoljstvo da Vam u ime građana RS i u svoje ime čestitam na pobedi i osvojenoj petoj tituli na prestižnom teniskom takmičenju Vimbldonu. Još jednom ste obradovali brojne ljubitelje tenisa i sve Vaše verne navijače u Republici Srpskoj i potvrdili da ste bez premca -  navela je u čestitki Cvijanović.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, takođe je čestitao Đokoviću osvajanje titule na Vimbldonu, ističući da najbolji teniser sveta ispisuje istoriju svetskog sporta.

-Svaka čast legendo, još jednom si potvrdio da si najbolji teniser svih vremena! Čestitam ti petu pobedu na Vimbldonu u sjajnoj karijeri kojom ispisuje istoriju svetskog sporta! - navodi se u čestitki ministra Udovičića.

#Novak Đoković

#čestitka

'