AKTUELNO

Majstorski!

Prvi reket sveta Novak Đoković savladao je Uga Umbera iz Francuske (6:3, 6:2, 6:3) i plasirao se u četvrtfinale Vimbldona, gde će mu rival biti Francuz David Gofan, koji je sa 3:1 u setovima porazio Španca Fernanda Verdaska.

Novak je protiv igrača sa kojim se nikad nije sastajao odradio lakši trening više nego izazovan meč, jer je Umber tek na mahove igrao dobro, ali nikako nije mogao da parira Đokoviću.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Francuz je u prvi set ušao bez previše respekta prema najboljem igraču planete. Duboki udarci, jaki servisi i pokušaj da ne razmišlja o veliličini meča.

I baš kada se Đokoviću ukazala prva prilika da napadne Umberovo snažno oružje, iskoristio je i fantastičnim riternom uz liniju za 3:1 potvrdio prvi brejk u meču.

Isplatilo se samo do četvrtog gema, jer je Novak bio bolji u razmenama, a Francuz sa servis linije.

I baš kada se Đokoviću ukazala prva prilika da napadne Umberovo snažno oružje, iskoristio je i fantastičnim riternom uz liniju za 3:1 potvrdio prvi brejk u meču.

Francuz je u nastavku seta počeo da igra dublje i agresivnije. Povremeno je pokazivao znake da ima velikog potencijala, ali ga je pokolebala Đokovićeva odbrana.

Srbin je vrhunski vraćao oštre i ravne dijagonale, pa je rutinski priveo prvi set kraju sa 6:3. U drugom je Umber potpuno nestao u trećem gemu kada je Novak napravio brejk sa nulom, opet proverenim oružjem - riternom.

Đoković je potvrdio brejk bez muke za 3:1 i tek je svojim promašajem prekinuo seriju od osam, devet uzastopno osvojenih poena. Tek u sedmom gemu viđena je neverovatna borba.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Naš teniser je iz četvrte brejk šanse oduzeo servis rivalu, igralo se oko osam minuta, a viđeno je nekoliko promena prednosti na obe strane. Novak je tada odigrao i najlepši poen u tom setu kada je Umber dobro izašao napred, odigrao dobar volej koji je Đoković stigao i vratio mu lob.

Umber je stigao da prebaci lopticu u polje protivnika, ali samo na smeč prvom reketu sveta koji je u osmom gemu lagano samo završio posao i sa 6:2 ušao u treći set. Francuz je prvi servirao i uz nekoliko servisa i dobrih forhenda osvojio prvi gem sa nulom, a na sličan način je odgovorio i Đoković.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Dobro su mu išli servisi i time je čuvao svoje gemove sve do sredine seta kada je bilo 3:3. Usledila je prva dupla greška Umbera i prvi pad kada je poslao bekhend u mrežu za 0:40 i tri brejk lopte Đokovića.

Srpski igrač koristi već prvu maestralnim drop-šotom i time je stvorio ključnu prednost vrednu pobede.

Novak u narednom kolu igra protiv Belgijanca Davida Gofana koji je u osmini finala pobedio Fernanda Verdaska.

#Novak Đoković

'