AKTUELNO

Teniser iz Australije Nik Kirjos diskvalifikovan je sa Mastersa u Rimu, pošto je na meču protiv Kaspera Ruda napravio haos na terenu.

Kontroverzni Australijanac divljao je na terenu. Bacao je sve što mu se našlo pri ruci, šutirao flašice, stolice, raspravljao se sa sudijom... Na kraju je spakovao stvari i izašao sa terena.

Federer je na zanimljiv način prokomentarisao diskvalifikaciju Kirjosa.

- Lično, mislim da ne treba da bude suspendovan. Šta je uradio, povredio je stolicu? Odšetao s terena? Mislim da to nije dovoljno.. Ne znam da li je i dalje na uslovnoj posle onoga što se desilo u Šangaju. Ako jeste, onda možda treba istažiti. Ako ne, onda mislim da ga ne treba suspendovati. Nula bodova, kazna, sve je to dovoljno. On zna da je pogrešio - zaključio je Federer.

Podsetimo, Australijanac će zbog divljačkog ponašanja biti kažnjen oduzimanjem honorara koji je zaradio učešćem na turniru, oduzimanjem bodova koje je osvojio i poraće da plati 20.000 evra.

Teniski svet je zgrožen ponašanjem besramnog Kirjosa, pa je mnoge iznenadila izjava Federera, koji je bio prilično blag prema Australijancu. Većina kolega osudila je sramno ponašanje kontroverznog tenisera i smatraju da treba da bude suspendovan. Norvežanin Kasper Rud, sa kojim je Kirjos igrao ovaj meč, kaže da je zaslužio minimum pola godine zabrane igranja tenisa.

#Rim

#Rodžer Federer

'