AKTUELNO

Novaku je ovo bila 13. pobeda nad Šardijem iz isto toliko međusobnih mečeva.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Madridu, gde je slavio protiv Francuza Žeremija Šardija sa 6:1, 7:6(2) i zakazao duel protiv Hrvata Marina Čilića, koji je prethodno bio bolji od srpskog tenisera Lasla Đerea sa 2:1.

Novaku je ovo bila 13. pobeda nad Šardijem iz isto toliko međusobnih mečeva, čime je Đoković ušao u istoriju tenisa, jer niko pre njega nije u ovoliko međusobnih duela sa nekim teniserom baš svaki dobio.

Foto: Beta AP/Bernat Armangue

Novak je od starta meča zaigrao odlično i videlo se da se vraća u formu. Napravio je dva brejka na startu, došao do vođstva od 5:0 i bez problema došao do prvog seta, koji je rešio u svoju korist sa 6:1.

U drugom je ipak viđena žestoka borba. Nije bilo odstupanja i oba tenisera su bila sigurna na svoj servis. Nije bilo brejk lopte sve do same završnice, kada je Šardi došao do brejk šanse, koja je ujedno bila i set lopta.

Novak je ipak bio hladnokrvan na svoj servis i sprečio je Šardija da pretvori brejk loptu u poen i ubrzo zatim došao je do poena koji mu je doneo 5:5.

Foto: Beta AP/Bernat Armangue

U naredna dva gema su i Šardi i Novak bili sigurni, pa je drugi set ušao u tajbrejk.

Novak je u tajbrejku bio siguran, od starta je nametnuo jak ritam i snažnim udarcima naterao Šardija na defanzivu. Odmah je napravio mini brejk, a zatim bio siguran na svojim servisima i došao je do 3:0. Šardi je zatim osvojio svoje servise i smanjio rezultat na 3:2, ali je usledio odgovor Đokovića i 5:2. Odmah zatim stigao je do četiti vezane meč lopte i prvu je iskoristio.

#Novak Đoković

'