AKTUELNO

Zimonjić objavio spisak igrača

Selektor reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić objavio je spisak tenisera za duel protiv Rusije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, koji predvodi Novak Đoković.

Pored Đokovića, pozvani su Viktor Troicki (35. na svetu), Dušan Lajović (94.) i Nenad Zimonjić, kao selektor-igrač u dublu (57).

Njegov kolega iz Dejvis kup tima Rusije Šamil Tarpišćev odlučio se za Andreja Kuznjecova (45), Karena Kačanova (52), Danila Medvedeva (63) i Konstantina Kravčuka (88).

Mečevi između Srbije i Rusije na programu su od 3. do 5. februara u niškom Čairu.

Prvog dana igraju se dva singl meča, prvi počinje od 15 sati, drugog dana na programu je dubl od 16 sati, a trećeg preostala dva u singlu od 14 sati.

Selektor teniske Dejvis kup selekcije Nenad Zimonjić rekao je da se ekipa raduje duelu protiv Rusije u Nišu i da uz pomoć publike očekuje pobedu.

- Uvek je lepo kada smo domaćini u Dejvis kupu, volimo da igramo za Srbiju i uživamo u podršci naših navijača. Verujem da i Nišlije sa nestrpljenjem očekuju početak meča, pogotovo jer će Novaku prvi put zaigrati u Nišu, jer nije bio u ekipi protiv Švedske 2012. godine - izjavio je Zimonjić.

Prema njegovim rečima rival je težak, ali očekuje pobedu.

- Drago mi je da ćemo u ovom sastavu započeti godinu, imamo teškog protivnika, selekciju Rusije koja je mlada i jaka ekipa i široj teniskoj javnosti nepoznata. Verujem da ćemo uz veliku podršku publike u Čairu doći do važne pobede za Srbiju - poručio je Zimonjić.

A.V.

#Dejvis kup

#Dušan Lajović

#Nenad Zimonjić

#Novak Đoković

#Srbija

#Tenis

#Viktor Troicki

'