AKTUELNO

Stručnjaci smatraju da svi igrači iz Top 10 imaju sličan sistem priprema za Gren slem turnire.

Mnogi su se zaprepastili nakon što je najbolji srpski teniser Novak Đoković eliminisan od Uzbekistanca Denisa Istomina, a onda je tek usledio šok za publiku u Australiji - Marej i Anđelika Kerber u istom danu napustili su takmičenje.

Foto: Tanjug AP

Publika u ovoj prekookeanskoj zemlji ne pamti kada su poslednja dva branioca titule, u obe konkurencije, u razmaku od dva dana napustila takmičenje.

KECMANOVIĆ NOVI ĐOKOVIĆ!

Iskusni stručnjak je sarađivao sa prvim juniorom sveta, a rekao nam je da je on očekivao Kecmanovićevu titulu na nedavno održanom fjučersu u SAD.- Miomir je sjajan momak i prebrodio je teške kvalifikacije na tom turniru. Verovao sam da može do titule i nije me izneverio. Za dve , tri godine on će polako da krene  da zauzima Novakovo mesto.

Foto: Beta

Početak sezone, "hvatanje zaleta" ili možda pak opuštanje? Nešto se desilo sa favoritima.

Teniski trener Dejan Vukojičić za portal Pink.rs objasnio je svoje viđenje poraza prvih nosilaca.

- Dešava se i najboljima da ispadnu na samom startu turnira. Ne verujem da dolazi do neke smene generacija, ali ovi porazi u vezi su sa taktikom igrača koji pretenduju na titulu. Oni tempiraju formu za drugu nedelju Gren slema - rekao je Vukojičić.

Kako je naveo, na samom početku turnira iz ove kategorije forma nije na vrhunskom nivou, pa igrači, koji uvek protiv Novaka ili Mareja daju sve od sebe, to mogu da iskoriste.

- Upravo se videlo na startu ovog Gren slema da ni Đoković ni Marej nisu ušli u top formu. Oni su se štedeli za drugu nedelju, ali, na njihovu nesreću, nisu uspeli da se plasiraju dalje - dodao je on i istakao da je i u ženskoj kategoriji isto.

Foto: Printscreen Youtube

DANILOVIĆEVA KARAKTEROM DO TOP 10!

Vukojičić je imao sreću da upozna Olgu Danilović i da radi sa teniserkom koja u Australiji pravi sjajne rezultate.- Olga je sjajna teniserka. Vidim je kao naslednicu Jelene i Ane. Poznajem je i znam njen karakter zbog kog ima sve predispozicije da uđe u Top 10 svetskog tenisa - istakao je Vukojičić.

S druge strane, Rafael Nadal i Rodžer Federer igraju odlično i uspeli su da "prežive" prvi deo turnira.

- Njih dvojica polako vraćaju formu, a ključ njihove spreme leži i u treninzima. Rodžer i Rafa su imali duže pripreme od Novaka. Čak mesec dana pre počeli su sa treninzima kako bi se vratili na vrhunski nivo i očigledno je da im je to urodilo plodom - istakao je ovaj stručnjak.

Miša Zverev je napravio podvig protiv prvog tenisera sveta, a već sada ga očekuje novi izazov - Rodžer Federer.

- Miša je sjajno odigrao protiv Mareja, ali ako meč protiv Rodžera uđe u pet setova, teško da će imati snage za to. On je nova nada ATP tura i vreme radi za njega - zaključio je Vukojičić.

Teniski stručnjak iz TK Voždovac, Miloš Komlenović ima slično viđenje kraha favorita.

- Dugo se nije dogodilo da glavni nosioci ispadnu u prvoj nedelji turnira u Australiji. Novak Đoković je ušao u ritam, što se videlo u Dohi, ali je imao loš dan i izgubio je od Istomina. Mislim da je to jedini razlog njegovog poraza - rekao je Komlenović za Pink.rs.

Foto: Tanjug AP

FEDERER PRVI FAVORIT!

Komlenović ima svoje viđenje, a na vrhu Australije vidi švajcarskog tenisera.- Federer mi je glavni favorit. Odlično igra i uradio je pravu stvar nakon povrede kolena. On je mirovao šest meseci, pa se vratio na teren. Drugi teniseri požure sa povratkom i tu naprave grešku - objasnio je Komlenović.

On je prokomentarisao i ispadanje Endija Mareja.

Foto: Tanjug AP

- Moguće je da se Marej malo opustio kada je video da je Novak ispao, pa je to mogući razlog poraza.  Mada, pričalo se tu i o blagoj povredi zgloba, ali pitanje je koliko je to uslovilo ovakav rezultat - jasan je on.

N. Petričević

#Australija

#Endi Marej

#Miomir Kecmanović

#Novak Đoković

#Olga Danilović

'