AKTUELNO

Svetski broj dva će zbog poraza u Melburnu izgubiti 1955 bodova.

Srpski teniser Novak Đoković, posle senzacionalnog poraza od 117. igrača sveta Denisa Istomina, izjavio je Uzbekistanac iskoristio njegov loš dan i eliminisao ga već u drugoj rundi na Australijan openu.  Šestostruki šampion Melburna, predao je titulu sa prvog gren slema u sezoni porazom posle pet setova od Istomina 7:6:(10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4

- Istomin je bio veoma agresivan, precizan, ništa nisam mogao da uradim. Moram da mu čestitiam na pobedi. Bio je ovo jedan od onih dana kada se ne osećam dobro na terenu, nije mi bilo prijatno posle četiri i po sata. Ipak, sve je to sport - rekao je Đoković na konferenciji posle meča.

- U ovom trenutku hoću samo da odem kući, da provedem vreme sa porodicom - rekao je Đoković novinarima koji su insistirali da govori o razlozima poraza.

Uzbekistanski teniser Denis Istomin rekao je da je danas ostvario najveću pobedu u karijeri.

- Izvinjavam se Novaku... Iznenadio sam sebe pre svega. Zahvalan sam mom timu, mama obavili smo sjajan posao. Mnogo je emocija u mojoj glavi, ne mogu da dođem do pravih reči, hvala i publici na podršci - rekao je Istomin posle meča.

Svetski mediji bruje o šokantnoj eliminaciji Novaka Đokovića u drugom kolu Australijan opena od Uzbekistanca Denisa Istomina, ocenjuju da je u pitanju jedna od najvećih senzacija ikad i slažu se da je sada Endiju Mareju otvoren put do prve titule u Melburnu. Jedino se španska "Marka" nada da je eliminacija Đokovića prilika za Rafaela Nadala, s obzirom na to da je šampion iz 2009. godine bio "projektovani" rival srpskog tenisera u polufinalu.

Rojters navodi da je Istomin odigrao mec života i da je ovo Đokoviću najranije ispadanje u Melburnu posle debija 2006, zanimljivo, takođe od Safina. ESPN podseća da je Đoković rekorder po broju titula u Melburnu, zajedno sa Rojom Emersonom, po šest.

S. P.

#Melburn

#Novak Đoković

#poraz

'