separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

sport

Đoković ne igra za Srbiju na Završnom turniru Dejvis kupa


Najbolji teniser sveta Novak Đoković potvrdio je da neće igrati za reprezentaciju Srbije na Završnom turniru Dejvis kupa u Madridu u novembru.


- Neću igrati u Dejvis kupu za reprezentaciju. O selekciji Srbije uvek razmišljam, a kao što znate ATP, organizacija kojoj pripadamo kao profesionalni teniseri, pokrenula je ATP kup, koji ce biti održan početkom sledeće sezone i tu ću nastupiti sigurno, zajedno sa kolegama iz reprezentacije - rekao je Đokovic, a prenosi "Mondo".

Posle 120 godina Dejvis kup je doživeo rekonstrukciju, pa će se od 18. do 24. novembra u prestonici Španije boriti 18 reprezentacija za "salataru", a Srbija je u grupi sa Francuskom i Japanom.

Iako je lobirao za promene u Dejvis kupu, Đokovic se ne slaže sa načinom na koji je on reformisan, a koji je preuzela kompanija fudbalera Barselone Đerara Pikea.

- Dejvis kup ima dugu tradiciju, ali je odlučeno da bude promenjen na način na koji nekim igračima to ne odgovara i mislim da ne olakšava i onako tešku sezonu kroz koju prolazimo. Zato neću nastupiti na finalnom turniru, ali se vidimo na ATP kupu - rekao je najbolji teniser sveta.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti