AKTUELNO

Češka teniserka Petra Kvitova svedočila je danas na suđenju u Brnu čoveku koji je osumnjičen da ju je napao nožem u njenoj kući u Prostejovu.

Kvitova je napadnuta nožem 20. decembra 2016. godine. Ona je nakon toga operisala levu ruku i trebalo joj je više od pet meseci da se oporavi.

Njeno svedočenje na suđenju zatražio je advokat osumnjičenog, 33-godišnjeg Radima Zondre.

Teniserka nije bila u sudnici regionalnog suda u Brnu, svedočila je putem video linka iz posebne prostorije kako bi izbegla suočavanje sa osumnjičenim.

Iznoseći svoj iskaz, Kvitova je kazala da je otvorila vrata kada je Zondra pozvonio jer je očekivala doping kontrolu. Osumnjičeni je, kako je navela, tvrdio da je došao da pogleda kotao.

Kvitova je kazala da je, kada su proveravali toplu vodu u kupatilu, iznenada osetila da joj otpozadi drži nož pod grlom.

Ona je, kako je navela, rukama zgrabila nož i tada joj je oštrica povredila levu ruku.

U jednom trenutku, rekla je Kvitova, ležala je na podu.

- Vrištala sam, bilo je krvi svuda - navela je ona.

Kada mu je ponudila novac, on je prihvatio 10.000 čeških kruna (440 dolara) i nakon toga je otišao.

Zonda se izjasnio da nije kriv. Ako bude osuđen, suočava se sa kaznom zatvora od 12 godina. On trenutno služi zatvorsku kaznu za drugi zločin.

Dvostruka šampionka Vimbldona nije davala izjave za medije, ali je preko svog potrparola poručila da je srećna što je sve iza nje.

Kvitova je pre deset dana u Melburnu igrala svoje prvo grend slem finala još od Vimbldona 2014. i izgubila je posle velike borbe od Japanke Naomi Osake.

#Kvitova Petra

'