AKTUELNO

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković plasirao se u finale Otvorenog prvenstva Australije, pošto je savladao Francuza Luka Puja u polufinalu 3:0 (6:0, 6:2, 6:2) za samo jedan sat i 25 minuta.

Prvi teniser sveta Novak Đoković je pohod na sedmu titulu u Australiji nastavio posle predaje Japanca Keija Nišikorija zbog povrede pri vođstvu Novaka od 6:1, 4:1.

Foto: Tanjug AP

Novaka u finalu čeka Španac Rafael Nadal, koji je do finala došao posle ubedljivog trijumfa nad Grkom Stefanosom Cicipasom od 6:2, 6:4, 6:0.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković na impresivan način izborio je plasman u svoje sedmo finale Australijan opena.

Foto: Tanjug

I SET

09:37 - Novak Đoković i Luka Puj su izašli na zagrevanje na Rod Lejver areni. Prvi na servisu biće Novak Đoković.

09:50 - Đoković osvaja svoj prvi servis gem uz odličan otpor Puja koji osvaja tri poena, ali ne uspeva da dođe do brejk šanse.

09:52 - Već na prvom servisu protivnika Đoković osvaja dve brejk šanse, ali Puj uspeva obe da anulira.

Foto: Tanjug AP

09:56 - Brejk za Novaka! u nastavku Đoković osvaja novu brejk šansu koju ovaj put pretvara u vođstvo od 2:0 u prvom setu. A onda na svoj servis potvrđuje prednost bez izgubljenog poena.

10:03 - Novi brejk za Đokovića za ubedljivih 4:0 na startu prvog seta. Potom servira i rutinski osigurava prednost na 5:0.

10:11 - Đoković osvaja prvi set bez izgubljenog gema! I na trećem servis gemu protivnika Đoković osvaja brejk šansu koju pretvara u 6:0 i osvajanje prvog seta.

II SET

10:18 - Drugi set Novak počinje samouvereno osvajajući svoj servis gem za 1:0 u drugom setu. Puj pokušava da osvoji svoj prvi servis gem i uspeva u tome za 1:1.

10:27 - Dupla seris greška Puja, brejk Đokovića koji vodi sa 3:1 u drugom setu.

Foto: Tanjug AP

10:35 - Bez izgubljenog poena, Novak osvaja gem za 5:2.

10:43 - Kraj drugog seta, Đoković je osvojio gem na servis protivnika i sa 6:2 završio drugi deo igre.

III SET

10:47 - Počeo treći set10:58 - Brejk Đokovića! Srpski teniser vodi sa 3:1. 1:0 Prvi put još od prvog gema na meču Puj je pripretio na Novakov servis i poveo 15:30, ali je Novak osvojio naredna tri poena za vođstvo na otvaranju trećeg seta.1:1 Uz dva izgubljena poena Puj osvaja treći gem u dosadašnjem toku meča.2:1 Siguran je Novak, bez izgubljenog poena zadržava minimalnu prednost u trećem setu. 3:1 Slično kao u završnici drugog seta, pošto nije iskoristio gem priliku, Puj je napravio dve uzastopne neiznuđene greške, kojima je Novak napravio brejk i došao nadomak plasmana u finale Australijan opena. 4:1 Novak je potvrdio brejk bez izgubljenog poena. 4:2 Puj osvaja servis gem bez izgubljenog poena. 5:2 Pošto je sedmi put na meču izgubio gem bez osvojenog poena, Puj je servirao za ostanak u setu, ali džaba. 6:2  greškom Puja, Đoković osvaja gem, set i meč.11.10 - Kraj meča, Đoković je u finalu AO!

Foto: Tanjug AP

Ako slavi u nedelju, srpski teniser će biti rekorder po broju osvojenih titulu na prvom grend slem turniru u sezoni, pošto će na toj večnoj listi "preskočiti" Roja Emersona i Rodžera Federera.

#Novak Đoković

'