AKTUELNO

Španski teniser Rafael Nadal plasirao se danas u drugo kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je na startu turnira pobedio domaćeg igrača Džejmsa Dakvorta.

Nadal je slavio protiv 238. tenisera sveta sa 6:4, 6:3, 7:5 posle dva sata i 17 minuta igre.

- Zadovoljan sam zbog pobede protiv veoma teškog protivnika. Svaki početak je težak, ali svaki dan čini da se osećam bolje - rekao je Nadal nakon pobede.

Naredni protivnik Španca biće pobednik meča u kojem se sastaju Metju Ebden iz Australije i Nemac Jan Lenard Štruf.

Prvo iznenađenje na Australijan openu priredio je Amerikanac Rajli Opelka, koji je pobedio zemljaka Džona Iznera posle četiri seta i četiri taj-brejka - 7:6, 7:6, 6:7, 7:6.

Opelka će u dugom kolu na Tomasa Fabijana iz Italije.

U drugo kolo plasirao se Južnoafrikanac Kevin Anderson koji je slavio protiv Francuza Adrijana Manarina sa 6:3, 5:7, 6:2, 6:1.

Naredni protivnik Andersona biće Amerikanac Fransis Tijafo koji je sa 7:6, 6:3, 6:3 bio bolji od Pradžneša Gunesvarana iz Indije.

Grčki teniser Stefanos Cicipas je u prvom kolu prvog grend slem turnira u sezoni pobedio Italijana Matea Beretinija (6:7, 6:4, 6:3, 7:6) i čeka pobednika meča Viktor Troicki - Roberto Karbaljes Baena.

U drugo kolo plasirali su se i Argentinac Dijego Švarcman, Britanac Danijel Evans, Rus Karen Hačanov, Australijanac Aleks De Minor, Nikoloz Basilašvili iz Gruzije, Amerikanac Denis Kudla i Holanđanin Robin Hase.

#Australian open

#Otvoreno prvenstvo Australije

#Rafael Nadal

'