AKTUELNO

Mnogi su zamerili sudiji Karlosu Bernandesu što nije diskvalifikovao srpskog tenisera

Najbolji srpski teniser otkrio je da će prihvatiti posledice zbog manjeg incidenta tokom prvog seta finala turnira u Dohi, u kom je savladao prvog igrača sveta, Endija Marija.

Novak je posle izgubljenog poena na mreži udario lopticu reketom, koja je završila u publici i udarila jednu ženu u prvom redu.

Oni koji su navijali protiv Đokovića u ovom finalu brzo su raširili stav da je sudija Karlos Bernades pogrešio što je tada samo opomenuo našeg tenisera, umesto da ga je diskvalifikovao.

– Definitivno nisam hteo nikoga da udradim. Samo se dogodilo. Srećom što nisam dobio veću kaznu. S druge strane je nesreća što se to uopšte desilo. Pretpostavljam da moram da budem oprezniji ubuduće – rekao je Đoković posle meča.

Novak objasnio da nije video da je loptica udarila ženu u publici, ali da je spreman da snosi posledice zbog toga.

– Prihvatam da sam napravio grešku. Nije bilo nikakve namere. Naravno da ljude pogodi loptica, pogotovo u prvim redovima, nekad zbog jakih servisa i slično. Dešava se. Nije prvi put. Ovo je definitivno nešto što ne sme da se dešava sa moje strane. Prihvatam posledice, apsolutno – dodao je Đoković.

J. Stanković

#Endi Marej

#Novak Đoković

#Teniser

'