separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Microsoft kupio Inxile i Obsidian Entertainment (VIDEO)


Vesti o kojima se već neko vreme šuškalo nam stižu ove subotnje večeri, a tiču se trenutno “glavnih” nosioca scene klasičnih cRPG igara.


Govorimo o kompanijama InXile i Obsidian Entertainment, koje su početkom ove decenije započele renesansu oldskul RPG igara putem Kickstartera, i tako nam doneli sjajne RPG naslove u klasičnom maniru, kao što su Pillars of Eternity i Wasteland 2.

Ipak, pravljenje takvih niša igara često ume da bude posao na ivci bankrotstva, i to uprava ovih firmi najbolje zna, svaka godina je rizična i svaki projekat je pitanje da li će biti isplativ.

Mogućnost da se u potpunosti fokusiraju samo na pravljenje igara sada im omogućava jedna sjajna prilika koja se otvorila za ove kompanije i poslovni potez koji im, nadamo se, nosi bolje dane – obe kompanije su postale deo Microsfot porodice, objavivši večeras putem video snimaka ovu informaciju.

Microsoft tako nastavlja sa svojom strategijom okupljanja brojnih kvalitetnih developerskih timova pod svoje okrilje, koje je započeo ovog proleća, objavom na E3 da su kupili čak četiri renomirana studija. Imena svih studija koja su sada pod okriljem Microsofta, možete videti na slici iznad, a ispod možete pogledati zvanične objave i izjave oba studija povodom ove akvizacije.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti