AKTUELNO

Stručnjaci navode da će ljudi, u skoroj budućnosti imati seksualne odnose sa robotima, ali i da će se zaljubljivati u njih.

Adrijan Čeok, profesor računarstva, održao je u Londonu drugu po redu konferenciju, pod imenom "Ljubav i seks sa robotima",gde je predstavio svoje poslednje istraživanje.

Govorilo se o emocijama i ličnosti robota, i o "inteligentnom elektronskom hardver seksu". Čeok je naveo da ideja o tome da roboti vole ljudsko biće i nije tako složena kao što zvuči.

- Konsenzus je taj da bi trebalo da pratimo Tjuringov poznati test veštačke inteligencije. Ako u tom slučaju ne možemo da razlikujemo da li nas voli robot ili ljudsko biće, onda je to odgovor. Ako osećamo da nas vole, onda nas i vole. Ne moramo da ulazimo dublje u filozofiju toga. Da budem iskren, seks je lakši deo. To je samo mehanika. Ljubav – to će biti nešto neverovatno. Današnja deca su izložena filmovima o robotima: Ex Machina, Ona i ostali. Naučna fantastika često predviđa šta se dešava, pa će mladi verovatno više raditi na tome i omogućiti da postane stvarnost. Sve to nam dolazi mnogo brže nego što mislimo - rekao je Čeok.

I. P.

#Budućnost

#Ljubav

#Robot

#Seks

'