AKTUELNO

Mnogi su pokušali.

Kompanija Gugl je osim internet dostignuća poznata i po intervjuima za posao koji su potpuno jedinstveni.

Razgovori se obavljaju u kafiću ili preko Skajpa, a pitanja mogu da budu toliko teška da mnogi dugo razmišljaju o odgovoru. Da li biste vi uspeli da odgovorite tačno?

Ovih pet su kandidati za posao u Guglu proglasili za najteže:

1. Imate osam bilijarskih kugli. Jedna od njih je nezantno teža od ostalih. Koliko vaganja na vagi je potrebno da otkrijete koja je kugla u pitanju, bez upotrebe tegova?

2. Čovek je pronađen mrtav u pustinji, sa šibicom u ruci. Nema nikakvih tragova. Kako i zbog čega je preminuo?

3. Imate neograničenu količinu vode i dve tegle, jednu od pet i jednu od tri litre. Odmerite tačno četiri litre.

4. Sagradili ste kuću koja sa svih strana gleda na jug. Odjednom se pojavio medved. Koje je boje?

5. Doktor je dao pacijentu četiri pilule: Po dve od dve vrste koje se jedva razlikuju. Pacijent treba da popije jednu pilulu od obe vrste ujutro i uveče. Ako prepolovi dozu ili ne uzme pilule, umreće. Pilule su se slučajno pomešale. Kako će pravilno uzeti terapiju i preživeti?

Da li imate ikakvu ideju kako da odgovorite? Razmislite, pa zavirite u rešenja ispod:

Foto: Pixabay.com

1. Potrebna su vam dva vaganja. Sve kugle treba podeliti u tri grupe, dve grupe po tri kugle i u trećoj grupi dve. Prvo izmerite zajedno dve grupe od po tri kugle. Ako je jedna od njih teža, izvadite dve i izmerite ih međusobno. Ako su jednake, treća je ona koja vam treba. Ako su u prvom merenju obe grupe bile jednake težine, od preostale dve kugle jedna mora biti teža.

2. Ovo pitanje pokazuje koliko ste dobri u povezivanju i rekonstrukciji događaja. Čovek je umoro nakon što je ispao iz aviona koji je počeo da gubi visinu, pa je pad bio neizbežan. Bilo je manje padobrana nego putnika, pa su izvlačili šibice. Čovek je dobio kraću šibicu, pa je morao da iskoči bez padobrana.

3. Napunite teglu od pet litara, pa iz nje istočite tri litre u drugu. Prospite te tri litre. Iz 5-litarske tegle pretočite preostala dva litra u teglu zapremine 3 litre. Ponovo napunite teglu od 5 litara, i dodajte 1 litar u teglu od 3 litre. Tako vam je u tegli od 5 ostalo 4 litre vode.

4. Medved je beli. Samo na Severnom polu svi zidovi gledaju na jug.

5. Naravno, najbolje je ponovo otići kod lekara i tražiti druge tablete. Ali odgovor je sledeći: pacijent treba da podeli svaku pilulu na pola i svakog jutra i večeri ih popije.

I. P.

#Google

#Internet

#Intervju

#Posao

'