AKTUELNO

Koristimo ih satima svaki dan, ali ne možemo da se nateramo da odvojimo 5 minuta da ih očistimo.

Najviše prljavštine na sebi defintivno imaju smartfoni, tableti, slušalice i laptopovi, a stručnjaci su otkrili najlakši način da očistite svaki do ovih uređaja:

Smartfoni i tableti

Bilo da dodirujemo ekran uređaja ili ga držimo uz uvo, vrlo lako je videti kako smartfoni vrlo brzo mogu da postanu pravo leglo bacila.

Ako želite da svoj omiljeni uređaj očistite, trebalo bi da izbegavate tečnosti za čišćenje poput sprejeva za prozore jer oni mogu da oštete fini premaz na displeju koji pomaže da se otisci prsta slabije vide.

Foto: Pixabay.com

Najbolje bi bilo da koristite krpu od mikrovlakana kako biste uklonili prašinu i brišete kružnim pokretima kako se ne bi pojavile ogrebotine.

Slušalice

Slušalice bi definitivno trebalo čistiti češće nego što to većina čini.

kako biste ih očistili, uklonite silikonske štitnike za uši i očistite ih toplom nasapunjanom vodom koristeći štapić za uši.

Pustite da se osuše i ponovo ih vratite na slušalice.

Foto: Pixabay.com

Ako su slušalice napravljene od pene, onda koristite samo čistu i vlažnu krpu, a ne vodu i sapun.

Takođe, proverite i metalnu mrežicu. Ako je i ona prljava, uklonite prljavštinu uz pomoć mekane četkice za zube kako biste uklonili prljavštinu

Laptop

Kao što je to slučaj i sa smartfonima, krpa od mikrovlakana je najbolji način da nežno očistite kućište laptopa.

Foto: Pixabay.com

Kako biste se rešili prašine i mrvica koji su se možda zavukli ispod tastature, koristite kompresovani vazduh u konzervi (koji ima da se kupi u prodavnicama elektronske opreme) kojim ćete izbaciti svu prljavštinu bez oštećenja.

#Laptop

#Slušalice

#tehnologije

#Čišćenje

'