AKTUELNO

Izbegavajte korišćenje ovih heštegova

Mnogi roditelji bez previše razmišljanja jedva čekaju da podele slike najnovije fascinantne stvari koju je njihovo dete uradilo na svim društvenim mrežama, međutim, to ponekada može da bude veoma opasno.

Ove naizgled nevine slike vrlo lako mogu biti zloupotrebljene od strane stranac na internetu ako ih pronađu - a njihovo pronalaženje postaje sve lakše zahvaljujući heštegovima.

Predsedavajući organizacije za zaštitu dece, Dejvid Anđelo, otkrkio je da pedofili na internetu pretražuju heštegove kao što su #BathTime, #NakedKids and #ToiletTraining kako bi lakše došli do slika dece, a ovo su takođe i heštegovi koje roditelji koriste kako bi dobili više lajkova za aktivnosti mnjihove dece.

- Roditelji naivno kače intimne slike svoje dece na društvenim mrežama, a nemaju pojma koliko je lako screenshotovati ih ili sinuti od strane seksualnih predatora koji potom te slike mogu da modifikuju, zloupotrebljavaju i objavljuju na drugim sajtovima, tvrdi Anđelo.

Sudeći po ovoj organizaciji, veliki broj roditelja u proseku objavio 1.500 fotografija svog deteta pre nego što ono napuni 5 godina.

On takođe upozorava da roditelji ne bi trebalo da koriste altate društvenih mreža koji otkrivaju lokaciju jer na taj način mogu da otkriju i gde se dete nalazi.

#deca

#slika

'