AKTUELNO

U Srbiji je počela da se primenjuje aplikacija koja će vlasnicima bitkoina omogućiti da ovom valutom plaćaju karte za sva kulturna dešavanja u našoj zemlji. O tome šta je to bitkoin, koliko on vredi i kako njime mogu da se kupe karte za neki kulturni događaj, govorio je za NOVO JUTRO Televizije Pink Patrik Tomelić, osnivač Cultural Coin Cryriptovalute.

- Za nas je mnogo bitnije da pričamo o našoj valuti takozvanom Cultural Coin-u, koju ćemo da koristimo u sektorima kulture, na ovaj način mi koristimo koji će biti korišćen za sve institucije, poput muzeja, turističkih organizacija i tako dalje – rekao je Tomelić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, prvo na početku, mi počinjemo da primenjujemo ISO gde svaki coin ima određenu vrednost.

- Počećemo da radimo sa ISO danas i izdaćemo oko 900 miliona ove valute, koja ima startnu vrednost od 1,5 centi i rašće do 3 centa u aprilu i nakon toga vrednost zavisi od toga kako se firma razvija - rekao je Tomelić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, najvažnija stvar je da se naša valuta koristi u institucijama kulture i u Srbiji i u regionu. - Mi nudimo velike benefite za posetioce, aplikacija se može instalirati na mobilnom telefonu, i sve se može kupiti unapred - rekaao je Tomelić.

#Bitkoin

#Srbija

#kultura

'