AKTUELNO

Svi smo zaboravili da je i postojao, a OBOŽAVALI SMO GA!

Kompanija Blekberi je prijavila profit (da, Blekberi) koji je bio iznad prognoze Volstrita, a vesti si zapalile internet.

Akcije Blekberija su u četvrtak porasle gotovo 15 odsto, nakon što je kompanija zabeležila jake profite u prodaji svog softvera.

Blekberi je i dalje najpoznatiji po svojoj ogromnoj telefonskoj tastaturi koja je bila ekstremno popularna na Volstritu, pa čak i u Holivudu. Brojni poslovni potrošači, političari i poznate ličnosti su nosile ove telefone. Od Kim Kardašijan do Barak Obame.

Foto: Pixabay.com

Nažalost, Blekberi nije uspeo da se prilagodi revoluciji smart telefona. Izgubio je tržište "Epl" kompaniji, nakon što je ona svet upoznala sa prvim Ajfonom. Čak i kompanije koje rade sa Android operativnim sistemom su prevazišle Blekberi.

Akcija se smanjila nakon što su se gubici nagomilali, međutim, 2013. godine kompanija je napravila zapanjujući povratak pod vođstvom novog izvršnog direktora Džon Čena.

Investitori su bili zabrinuti povodom smanjenih akcija i činjenicom što "Blekberi ne može da se bori protiv smart telefona". Ali, kompanija je pod vođstvom Čena uspela da očisti svoj balans i sada ima 2,5 milijardi dolara u gotovini.

Čen je u četvrtak rekao novinarima da će kompanija nastaviti da raste i da se nadaju da će im budućnost biti uspešna.

Foto: Pixabay.com

Drugim rečima, vreme je da zaboravimo prošlost ove kompanije. Ljudi u starinskim farmerkama, krajem devedesetih na svojim Blekberi telefonima je daleka prošlost, dok kompanijina budućnost, proizvodnja softvera za druge kompanije, izgleda kao sjajna budućnost.

#Ajfon

#Mobilni telefon

#Prodaja

'