AKTUELNO

Raspodela je načinjena na osnovu veličine uređaja.

Mobilni telefoni u avionu nisu naročito poželjni, posebno onda kada se objavljuju obaveštenja o načinu vezivanja pojasa i ostala pravila u slučaju opasnosti. Zato su neke britanske avio-kompanije rešile da zabrane nošenje određenih mobilnih uređaja.

Naime, zabranjeni su svi oni uređaji koji su dugi 16 i široki 9,3 centimetara.

Lista takvih telefona je dugačka, a neki od njih su: Nokia Lumia 1520 (162.4 mm), Samsung Galaxy A9 (2016) (161.7 mm), Sony Xperia XA Ultra (164 mm), Xiaomi Mi Max (173.1 mm), Asus Zenfone 3 Ultra (186.4 mm x 93.9 mm), zatim najnovija Sony Xperia XA1 Ultra (165 mm) i HTC U Ultra (162.4 mm), koji bi ovih dana trebao da dođe na naše tržište.

Ukoliko putujete u Veliku Britaniju ili sa nekom njihovom avio-kompanijom, napunite svoj manji smartfon ili pak obični telefon muzikom i filmovima pa uživajte u letu.

Ove kompanije su zabranile spomenute dimenzije uređaja:

Britanske kompanije:

British Airways, EasyJet, Jet2.com, Monarch, Thomas Cook, Thomson

Strane kompanije:

Turkish Airlines, Pegasus Airways, Atlas-Global Airlines, Middle East Airlines, Egyptair, Royal Jordanian, Tunis Air, Saudia

Kako biste izbegli neprijatne situacije, pre puta ipak proverite veličinu svog telefona na stranicama proizvođača ili na gsmarena.com. Raspitajte se i u vašoj avio-kompaniji da li i oni sprovode ova ograničenja, jer moguće je da ih ima još, a da nisu na listi.

#Aplikacija

#Avion

#Kompanija

#Kompjuter

#Mobilni telefon

'