AKTUELNO

Apple najavio seriju osveženih i novih uređaja, dodatne opreme i aplikacija

Kompanija iz Kupertina, Apple, poznata po periodičnim iznenađenjima, kad predstavlja nove uređaje bez zvanične najave na događaju i bez halabuke. Ove godine su nadmašili sami sebe i predstavili veliki broj noviteta.

Predstavili su nove Apple Watch narukvice prolećne kolekcije krpenih i kožnih materijala, iPad 9.7 inča, crveni humanitarni iPhone 7 i isti takav iPhone 7 plus, nove aplikacije i dodatni pribor za mnoge Apple uređaje.

Apple iPhone 7 Red je nova linija iPhone telefona koja će se u Evropi prodavati za 870, odnosno za 1.010 evra i deo prodajnih prihoda biće uplaćeno u humanitarne svrhe za podršku Fondu za borbu protiv HIV-a. Prodaja počinje 24. marta u četiri sata popodne na svim tržištima.

Svi kojima novi iPhone nije potreban, a žele da budu deo podrške ovog Fond-a, namenjena je mobilna baterija koja se "kalemi" na zadnji deo iPhone 7 ili iPhone 7 plus telefona. Ime joj je Product Red Smart Battery Case i prodaje se za 99 evra preko Apple sajta i u ovlašćenim prodavnicama.

Umesto iPad Air 2 uređaja sad je aktuelan iPad 9.7 inča model čija cena počinje od 329 dolara za 32GB model. Unutra je A9 čip, koji imaju iPhone 6, iPhone 6 plus i iPhone SE, 32 ili 128GB memorije, dosta jača baterija nego u iPad Air 2 modelu i na površini Retina ekran, logično, dijagonale 9.7 inča (24.7 centimetara)

Tablet je debeo svega 7.5 milimetara, ima dve kamere – prednju rezolucije 1.2 MPx sa Face Time podrškom i zadnju rezolucije 8 MPx f/2.4 optike sa Full HD video podrškom za snimanje – Touch ID taster sa Apple Pay podrškom i deklarisanom autonomijom od makar 10 sati. Tablet će se u Srbiji pojaviti u aprilu ili maju, dok će se od 24. marta naći u prodaji u 20 ekonomski najrazvijenijih zemalja sveta.

Apple je drastično smanjio cene iPad mini 4 tableta, pa je početna već 399 evra za model od 128GB, dok je model sa konekcijom na mobilne mreže 529 evra za istu memoriju. Druge karakteristike tableta nisu promenjene.

#Apple

#cene

#iPhone

'