AKTUELNO

Mobilni telefon je iz bezbednosnih razloga bio povučen iz prodaje.

Kompanija Samsung je saopštila da su problemi u proizvodnji baterija i nedostaci u dizajnu telefona uzrok "sramotnog i skupog" neuspeha njegovog smartfona "Galaxy Note 7", zbog čega se ovaj južnokorejski div izvinio klijentima i dobavljačima.

Predstavnici Samsunga i nezavisni stručnjaci su, na konferenciji za novinare u Seulu, saopštili da baterije dva dobavljača imaju nedostatke koji su omogućili zagrevanje uređaja i paljenje jednog broja.

Oni su, takođe, ukazali na grešku u dizajnu telefona, kao što je neubičajeno uzan prostor između elektroda baterije.

- Iskreno se izvinjavamo zbog neugodnosti i brige koju smo doneli našim klinetima - izjavio je direktor odeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja, Koh Dong-Đin na konferencije Seulu, dodajući da kompanija preuzima odgovornost.

Samsung je saopštio i da će oformiti Savetodavnu grupu za baterije, sastavljenu od eksternih savetnika, akademika i stručnjaka za istraživanje, kako bi osigurao da se bezbednost i inovacije u oblasti baterija uvek jasno i objektivno sagledavaju.

Zbog tog skandala, Samsung, kao najveći svetski proizvođač smartfona, povukao je jesenas 2,5 miliona smartfona širom sveta, nakon što su se potrošači požalili na paljenje njihovih uređaja, što je dovelo do toga da američki regulator zabrani korišćenje tih uređaja u avionu.

I. P.

#Baterija

#Mobilni telefon

#Samsung

#Skandal

'