AKTUELNO

Prošlog meseca sajt LetsGoDigital je objavio ekskluzivan izveštaj o istraživanju tržišta agencije za istraživanje CGS-CIMB, koji se odnosi na potencijal tržišta savitljivih telefona za period od 2019. do 2022. godine.

Kao deo izveštaja, južnokorejska agencija je dobila informacije od direktnih dobavljača da Samsung Galaxy Fold dolazi sa dve baterije, po jednom u svakom kućištu.

Novoobjavljeni patent pokazuje moguće funkcionisanje ove dvostruke baterije. Kompanija Samsung Electronics podnela je zahtev za patent koji koristi "metod za kontrolu većeg broja baterija i elektronskih uređaja", objavljen 3. januara 2019. godine.

Patent opisuje Samsungov savitljivi smartfon sa dve baterije. Obe su opremljene zasebnim kolom za punjenje. Oba su međusobno povezana pomoću strujnog kontrolnog kola. Pored toga, primenjen je i prekidač.

Na taj način se razlike u naponu između baterije 1 i baterije 2 mogu efikasno kontrolisati. Kapacitet i impedancija baterije mogu se razlikovati. Baterije se mogu puniti i bežično i preko kabla.

Procesor određuje koja baterija ima najviši nivo snage, a fleksibilni pametni telefon koristi bateriju sa najviše energije.

#Baterija

#Samsung

#telefon

'