separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

auto-tech

Kina zabranila prodaju nekoliko modela 'ajfona'


Jedan kineski sud naložio je zabranu prodaje pojedinih starijih modela Eplovih "ajfona" u Kini, zbog spora koji proizvođač čipova Kalkom (Qualcomm), inače kineski dobavljač, vodi protiv Epla povodom patenata.


Sud u kineskom gradu Fudžou je, prema saopštenju Kalkoma, utvrdio da je Epl u dva slučaja prekršio zakon o zaštiti patenata koji su u vlasništvu Kalkoma, zbog čega je naložena hitna zabrana prodaje starijih modela "ajfona", od "6S" do "X", prenosi agencija Rojters. To je prouzrokovalo pad akcija Epla i stvorilo novu neizvesnost za tu kompaniju u trenutku kada se suočava sa problemom jenjavanja tražnje za novim modelima "ajfona".

Iz Epla su saopštili da svi modeli "ajfona" ostaju u prodaji u kontinentalnom delu Kine i da je sudu dostavljen zahtev za ponovno razmatranje ovog slučaja.

- Napori Kalkoma da zabrani naše proizvode su još jedan očajnički korak kompanije čije su nezakonite radnje pod istragom regulatora širom sveta - saopšteno je iz Epla.

Predmet se odnosi na tužbu podnetu 2017. godine, a prema tvrdnjama kineskog suda prekršena su prava na dva Kalkomova patenta, od kojih je jedan uređivanje fotografija, a drugi tačskrin.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti