AKTUELNO

Kada je Kav Kim Sunu rešio da se otarasi svoje žene, smislio je najbizarniji plan.

Njihova komplikovana ljubavna priča počela je u Velikoj Britaniji i stigla je do neobičnog ishoda u Kini.

Kav Kim Sun iz Malezije bio je student medicine u Velikoj Britaniji tokom 1980-ih, kada je upoznao medicinsku sestru Vong Sev Fing, takođe iz Malezije.

Venčali su se i preselili u Hong Kong, gde su dobili četvoro dece –sina i tri kćerke.

On je postao profesor anesteziologije na Univerzitetu u Hong Kongu, a Vong ga je podržavala i brinula se o deci. Neka od njih su imala specijalne potrebe, pa je bilo teško izboriti se sa visokim očekivanjima koje je Kav imao za svoju porodicu. Počele su svađe oko vaspitanja – Kav je bio suviše strog, Vong suviše popustljiva. Naravno, nesuglasice su bile i po drugim pitanjima.

Razmimoilazili su se i po pitanju razvoda. Kav je isticao da niko od njih dvoje ne može sam da odgaja četvoro dece, ali je zapravo bio zabrinut kako bi podelili imovinu nakon razvoda.

Posedovali su divnu imovinu, koju je Kav rizikovao da mora da podeli. Planirao je budućnost sa nekim drugim.

Imao je ljubavnicu. Šara Li je bila jedna od njegovih studentkinja i čak je njegovu decu učila kineski 2004. godine, iako Kav insistira da su počeli da se viđaju tek 2012.

Vong je znala za aferu, ali zbog dece i opiranja da otpočnu pravni razvod, živeli su u ljubavnom trouglu. Tako su se našli u ćorskokaku.

Dana 22. maja 2015. godine, Vong i Lili, njihova 16-godišnja kćerka, sele su u porodični "mini". Sat vremena kasnije, auto je nađen parkiran na autobuskoj stanici.

Uprkos činjenici da nije padala kiša, kretali su se brisači na staklu. Vrata su bila zaključana, a Vong i Lili su izgledale kao da spavaju.

Pošto nisu mogle da se probude, pozvana je hitna pomoć. Nisu spavale, bile su u nesvesti. Odvezene su u bolnicu u kojoj je radio Kav i lekari su uzalud pokušavali da ih ožive. Obe su preminule.

Kav je bio ucveljeni otac i muž, ali nije bilo dileme da je to rešilo sve njegove probleme.

Obdukcija je pokazala da su umrle usled trovanja karbon monoksidom.

Otrovni gas se nije nalazio u vozilu, zaključila je istraga.

Ključ slučaja bila je ispumpana lopta za jogu.

Policija je ubrzo otkrila da je, pre smrti supruge i kćerke, Kav eksperimentisao sa karbon monoksidom. Kolege su navele da je zatražio gas, kako bi ispitao njegovu čistotu i efekte na zečeve.

To je bilo neobično i nepotrebno testiranje, koje je izazvalo sumnju. Ispostavilo se da je dve lopte za jogu u kući ispunio gasom, pravdajući se da hoće da se reši pacova.

Policija je otkrila da je Kav smestio jednu loptu u "mini", kako bi ubio Vong.

Lili je poručio da ostane kod kuće i radi domaći zadatak, stoga policija veruje da je njena smrt nesrećan slučaj.

Četiri meseca nakon tragedije, Kav je uhapšen. Negirao je da je nameravao da ubije ženu, čak je krivicu prebacio na preminulu kćerku.

Na sudu je proglašen krivim za ubistvo žene i kćerke. Dobio je maksimalnu kaznu, ali i pored toga odbija da prizna zločin.

#Ljubavnica

#Smrt

#ćerka

#Žena

'