AKTUELNO

Sedam vojnika je stradalo i 25 je ranjeno u eksploziji u vojnoj bazi na jugoistoku Turske, izjavio je danas predsednik Redžep Tajip Erdogan.

- Prema poslednjem izveštaju, stradalo je sedam vojnika u eksploziji u skladišu municije u Hakariju, dok je ranjeno 25 vojnika - rekao je Erdogan i dodao da su teško ranjeni vojnici prebačeni u Ankaru

Tursko Ministarstvo odbrane saopštilo je sinoć da je 25 vjonika ranjeno posle nesreće koja se dogodila na bojevom gadjanju iz teškog oružja u provinciji Hakari blizu granice sa Irakom i Iranom. Ministarstvo je dodalo da je nestalo sedam vojnika.

Nesreća se dogodila u planinskom i zabačenom području, gde redovno dolazi do sukoba izmedju turskih snaga bezbednosti i kurdskih pobunjenika Radničke partije Kurdistana (PKK) koje Ankara i pojedine zapadne zemlje smatraju terorističkom organizacijom.

Turska sa svoje strane često bombarduje položaje PKK na severu Iraka. ; Posle kratkog primirja, 2015. godine, nastavljeni su sukobi izmedju Turaka i Kurda a od početka konflikta 1984. godine poginulo je više od 40.000 ljudi.

#Turska

#Vojska

'