AKTUELNO

Baba bebe od 20 meseci uhapšena je pod sumnjom da je izbola dete i ispekla ga u rerni. Kerolajn Džouns (48) optužena je za prvostepeno ubistvo u utorak.

Tragedija se dogodila u Bolivar Kauntriju u Misisipiju i istražitelji nisu sigurni da li je devojčica bila mrtva pre nego što je stavljena u rernu. Policija je pozvana posle 19 sati po lokalnom vremenu.

Šerif Kelvin Vilijams izjavio je za lokalne medije da su priveli babu deteta, radi ispitivanja o jezivom događaju.

- Član porodice je stigao kući i video da se nešto dogodilo. Pronašli su bebu u rerni i pozvali policiju. Na licu mesta, otkriveno je beživotno telo devojčice od 20 meseci. Još nije utvrđen uzrok smrti, ali pretpostavljamo da je izbodena i spaljena – navodi Vilijams.

Policijska traka još uvek okružuje deo kuće, dok stolica za bebe, kolica i hrpa igračaka, stoje u dvorištu. Vilijams tvrdi da pripadaju detetu.

Iz organa reda potvrđuju da je devojčica živela sa bakom Kerolajn, dok je njena majka živela odvojeno od njih.

- Bila je toliko lepa i volela sam je više od svega na svetu. Moja kćerka je izbodena i ispečena u rerni i to od strane svoje rođene babe – rekla je majka devojčice, Veronika Džouns na kampanji koja skuplja novac za njenu sahranu.

Šerif je istakao da je beživotno telo u ponedeljak uveče po lokalnom vremenu pronašao brat Kerolajn Džouns. On je bio taj koji je i pozvao policiju.

- Kada je jedinica stigla na mesto zločina, potvrđeno je da se ubistvo dogodilo u kući – naveo je Vilijams.

Policija još ispituje šta se dogodilo pre nego što se detetovo telo našlo u rerni.

Beživotno telo devojčice poslato je na autopsiju, čiji rezultati još nisu gotovi. Još nije utvrđeno da li je ulogu u ovoj tragediji igrala mentalna bolest.

- Dugo sam u ovom poslu i ovo je jedan od najtežih slučajeva u mojoj karijeri. Najgore je uvek kada je žrtva dete. Užasno nam je kada stignemo na mesto zločina i vidimo žrtvu nalik na ovu - dodaje Vilijams.

Ovo nije prva smrt deteta u rerni u ovoj oblasti. Godine 2012, žena iz Grinvila, osuđena je zbog pečenja u rerni svog trogodišnjeg sina.

Teri Robinson, sada tridesetdvogodišnja žena, osuđena je na doživotnu robiju zbog ubistva i pečenja u rerni Tristana Robinsona.

Prilikom autopsije utvrđeno je da je Tristan umro od povreda srčanog mišića prilikom boravka u električnoj rerni.

- Mračni dani poput ovih mogu se osvetliti isključivo pravdom – zaključuje Vilijams.

#Baba

#Beba

#Rerna

#Smrt

#Ubistvo

'