AKTUELNO

Tri migranta, među kojima je i jedan maloletnik, su povređena kada je kamion sa 41 migrantom probio žičanu ogradu i zabio se u parkirane automobile u predgrađu pograničnog grada Didimotike, saopštila je danas grčka policija.

Isti izvori su saopštili da je 27-godišnji vozač kamiona, Avganistanac, uhapšen u subotu u tom gradu pod optužbom da je odbio da stane na policijskom čekpointu. Ovi migranti koji dolaze iz Iraka, Sirije, Avganistana i Palestine su, navodno prešli reku u blizini granice pre nego što ih je kamion pokupio na grčkoj teritoriji.

Policija je saopštila da migranti plaćaju između 1.000 i 1.500 evra za prevoz od grčke granice do Soluna ili Atine. Policija je u subotu takođe uhapsila jednoj 23-godišnjaka i jednog 28-godišnjaka koji su, navodno pomogli devetorici Palestinaca da pređu granicu u plastičnom čamcu.

Po policijskim podacima, 1.157 migranata je ovog avgusta uhapšeno u pograničnom području sa Turskom zbog pokušaja ilegalnog prelaska granice, dok je u avgustu 2017. taj broj iznosio 674.

#Grčka

#Kamion

#Migranti

#Ograda

'