AKTUELNO

Šanse da ima preživelih su sve manje...

Italijanska policija revidirala je broj nastradalih u urušavanju vijadukta u Ðenovi na 38, dok spasioci tragaju za preživelima iako su šanse da se pronađu preživeli iz trenutka u trenutak sve manje. Nadvožnjak se iznenada u utorak, tokom snažnog nevremena, urušio usled čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta. Prethodno je saopšteno da je poginulo 39 ljudi.

Italijanski premijer Ðuzepe Konte proglasio je vanredno stanje u regionu Ligurija.

Konte je naveo da je operator autoputa, kompanija Autostrada, odgovorna za obezbeđivanje bezbednosti na mostu i da vlada neće čekati ishod aktuelne istrage o tragediji da bi preduzela akcije.

I dok čitav svet traži odgovorne za ovu tragediju, detalji o privatnim životima poginulih polako dospevaju u javnost. Njihove priče bi ganule i najtvrđa srca, a ono što nam prvo pada na pamet kada ih čitamo jesu njihove porodice koje će posle ovog događaj ostati neutešne.

Nastradale su čitave porodice, mladi ljudi u svojim dvadesetim godinama, puni života i poleta. Toliko je još bilo pred njima, što nažalost neće uspeti da ostvare, jer su njihovi životi prekinuti u trenu.

ČETVORO PRIJATELJA KOJI SU POŠLI NA ODMOR

Mateo Bentornati, Đovani Batiloro, Gerardo Esposito i Antonio Stanzione su trebali da avionom otputuju u Francusku ali su u poslednjem trenutku odlučili da idu automobilom.

Ta odluka ih je koštala života.

Oni su planirali da provedu svoj odmor između Nice i Barselone, ali nikada nisu prešli granicu svoje matične zemlje.

POGINULA CELA ČETVOROČLANA PORODICA

Anrea Vitone (49), njegova žena Klaudija (48) i njihova deca Manuele (16) i Kamila (12) su putovali svojim crnim "folksvagen golfom" kada su pali sa mosta. Par je bio u braku samo tri nedelje i sada su putovali na porodični odmor, nakon što su se vratili sa medenog meseca iz Kalifornije.

Objavio je da su uzbuđeni što idu na more, a njihov automobil je bio pun igračaka za plažu kako bi Samuel mogao da se igra.

Njihovo vozilo je pronađeno pored betonske grede, zajedno sa loptom sa likom Spajdermena.

MLADI MEDICINSKI TEHNIČARI KOJI SU USKORO TREBALI DA SE VENČAJU

Albaerte Fanfani (32), anesteziolog i njegova verenica Marta Danisi (29), medicinska sestra, takođe su prođeni mrtvi nakon rušenja mosta. Par je bio veren i trebali su da se venčaju naredne godine.

POGINULI RADNICI

Bruno Kasagrande i Mirko Vićini koji su radili za agenciju za zaštitu životne sredine , kao i Alesandro Kampora (46), tragično su nastradali.

Njihove kolege su duboko pogođene ovom tragedijom, a direktorka kompanije je obustavila sve radove u ovoj oblasti. Kasagrande i Vićini su tek nedavno potpisali ugovore sa firmom, a pre toga su bili nezaposleni.

MLADI PAR JE KRENUO NA ROMANTIČNI ODMOR

Stela Bočia (24) i njen dečko Karlos Isus Trulio (23) završili su u bezdanu smrti nakon što se njihov automobil survao u provaliju.

Par se nije dugo zabavljao, ali su radili u istoj ulici.

FRANCUSKI TRIO NA PUTU DO SARDINIJE

Mladi francuski par Nathan Gusman (20) i Melisa Artus (22) su išli od Monpeljea u Francuskoj do Sardinije.

Poginuli su prilikom rušenja mosta, zajedno sa Aksele Nemati Alize Pleze (20).

ŽENA KOJA JE VOLELA DA SLAVI ŽIVOT

Elisa Bozo (34) je na svojoj Fejsbuk stranici napisala "kako mogu da ne slavim život" i sve to neposredno pre tragedije. Njeni prijatelji su pokušali da je pronađu, ali je ona u sredu proglašena mrtvom.

ČILEANCI KOJI SU OTPOČELI NOV ŽIVOT U ITALIJI

Iz ruševina su izvučeni i ostaci Huana Karlosa Pastenesa (64), čileanskog kuvara koji je već tri decenije živeo u Italiji sa svojom suprugom Norom Riverom. Huan Figueroa (60), takođe poreklom iz Čilea, koji je živeo u Italiji već dve decenije, takođe je poginuo u utorak.

POGINULI DOK SU IŠLI NA POSAO

Marian Roska (36), vozač kamiona iz Rumunije, živeo je i radio u Francuskoj kako bi uštedeo novac za venčanje i za izgradnju nove kuće. Poginuo je u ovom tragičnom događaju.

Marius Đeri (22) i Edi Bokrina iz Albanije bili su u kombiju na putu do posla kada su poginuli.

Luiđi Mati Altadona (35), otac četvoro dece koji je prodavao kompjuterske igre, završavao je poslednju isporuku tog jutra kada je pao u smrt u radnom kombiju.

Kolega Đanluka Ardini (29) koji se vozio u kombiju sa njim, koji treba sledećeg meseca da postane otac, prošao je samo sa lakšim povredama.

Genaro Sarnatoro (43), otac dvoje dece i vozač kamiona, poginuo je dok se vraćao iz Francuske gde je isporučio voće i povrće.

POGINUO I FUDBALER

Ameterski igrač fudbala Andrea Ceruli, otac malog dečaka, poginuo je na putu do posla, a njegovi prijatelji su ga neprestano tražili preko društvenih mreža.

ŠAMPION NA MOTOCIKLU POSTRADAO NA PUTU

Giorgio Donađio, šampion na motociklu, otac troje dece i brodograditelj je među žrtvama ove velike tragedije. Njemu je počast odao italijanski biciklista i voditelj Vitorio Brumoti.

DOKTOROV SIN KOJI JE VOLEO DA GLEDA U ZVEZDE

Alesandro Roboti (50) je bio sin doktora i od skora menadžer jedne farmaceutske kompanije. Takođe je bio osnivač grupe astronomskih entuzijasta. Njegove telo je pronađeno u ruševinama.

Njegova supruga Đvana Botaro (43) se vodi kao nestala, ali se pretpostavlja da je među poginulima.

#Italija

#Nesreća

#most

'