AKTUELNO

U pucnjavi u kanadskom gradu Frederikton ubijeno je najmanje četvero ljudi, javlja policija Kanade.

Policija u Frederiktonu je potvrdila da je uhapsila jednog od osumnjičenih za pucnjavu, ali i da njihova akcija još traje. Oni i dalje pozivaju građane da izbegavaju ovo područje.

Uhapšenom se, kako se navodi u saopštenju, trenutno ukazuje medicinska pomoć jer je zadobio ozbiljne povrede u pucnjavi.

U novom policijskom saopštenju navodi se da su od četiri poginule osobe dve policajci. Policija nije navela njihova imena tvrdeći da je ovo težak trenutak za njihove porodice i njove kolega. Oni su rekli da će sa više informacija izaći čim budu mogli.

Policija i dalje sprovodi opsežnu akciju rešavanja ovog incidenta. Na snimcima se vide jake snage policije, veliki broj policijskih auta i njihovih oklopnih vozila.

Sve snage su jako naoružane, a ceo kvart u kome se dogodi,la pucnjava obavijen je žutom trakom o upozorenju.

Nešto ranije, policija na tviteru objavila da još traje pucnjava i da stanovnici ostanu kod kuće i da zaključaju vrata, a da izbegavaju zvanje direktno policijske stanice, a za hitne slučajeve da pozovu broj 911.

Foto: Tanjug AP

Policija se zahvlajuje narodu na strpljenju i pokušava da reši ovaj incident, kao i da je ovo profil gde mogu da nađu sve tačne informacije.

Okolonosti događaja nisu još poznati. Policija je zamolila građane da izbjegavaju područje Bruksid Drajva i da ostanu u svojim kućama. Intervenirali su i vatrogasci i hitna pomoć. Do pucnjave je došlo oko 8 i 20 sati po lokalnom vremenu.

Šef Halifak regionalne policije Jean-Michel Blais kaže da je razgovarao sa šefom Frederiktonove policije i da mu je ponudio bilo koju podršku koja im je potrebna.

Javni prevoz je preusmeren kako bi se izbegao ovaj kraj dok traje policijska akcija u rešavanju ovog incidenta.

Foto: Tanjug AP

Udruženje vatrogasaca u Frederiktonu upozorilo je korisnike društvenih mreža da ne prijavljuju lokacije policije tokom trajanja incidenta.

Jedna od novinarki iz Kanade na svom tviter profilu je napisala da policija evakuiše ljude. Međutim na njen tvit, korisnici tvrde da policija traži da se ta poruka povuče sa mreže.

Agencija AP prenosi izjavu stanovnika Frederiktona Dejvida Mekubrija da je oko sedam sati po lokalnom vremenu čuo da su ispaljena tri hica i da ga je to probodilo.

Kako tvrdi, nakon toga čuo je da je još 15 hitaca ispaljeno do 8.30 sati.

Prema njegovim rečima, zvučalo je da je pucnjava na desetak metara od kompleksa gde živi koju čine četiri zgrade, kao i da policija pretražuje tu oblast u Bruksajd drajvu.

Prošlog meseca, u Torontu je napadač ubio dve osobe i ranio 13, a potom izvršio samoubistvo, podseća britanska agencija.

#Kanada

#Pucnjava

'