AKTUELNO

U vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na autobus koji je prolazio pored prometne pijace na severu Jemena poginulo je najmanje 50 osoba, uključujući decu, a ranjeno je 77, preneli su jutros lokalni mediji novi bilans žrtava jučerašnjeg napada.

Međunarodni komitet Crvenog krsta prethodno je saopštio da je u napadu na autobus u oblasti koju kontrolišu pobunjenici poginulo najmanje 29 dece mlađih od 15 godina, a da je ranjeno 30 dece.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija saopštila je da je gađala pobunjenike Hute jer su, kako je navedeno, prethodnog dana ispalili raketu na jug Saudijske Arabije, pri čemu je nastradala jedna osoba.

Televizija "Al Masirah" objavila je dramatične snimke ranjene dece s odećom i školskim rančevima prekrivenih krvlju dok leže na bolničkim nosilima.

Napad se dogodio na pijaci Dajan u provinciji Sada, uz granicu sa Saudijskom Arabijom.

Za sada nije saopšten zvaničan bilans žrtava jer nije poznato koliko žrtava je bilo u autobusu i koliko je pešaka u okoliki stradalo.

U građanskom ratu u Jemenu poginulo je oko 10.000 ljudi, nekoliko desetina hiljada je ranjeno, a više od 2,5 miliona je u izbeglištvu.

#Jemen

#Napad

#Poginuli

#Saudijska Arabija

'