AKTUELNO

Sva nastradala deca bila su mlađa od 15 godina.

Najmanje 50 osoba je ubijeno, među kojima ima i dece, dok je 77 ranjeno u vazdušnom napadu koalicije predvođene Saudijskom Arabijom na prometnu pijacu na severu Jemena, gde je prolazio autobus, javlja televizija Al Masirah, koja je pod kontrolom pobunjenika.

Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio je na svom nalogu na Tviteru da je njhov tim u bolnici u Sadi izbrojao 29 tela dece, sve mlađih od 15 godina.

Navodi i da je njihov medicinski tim pružio pomoć 48 ranjenih osoba, među kojima je 30 dece.

Televizjia Al Masirah prikazala je dramatične snimke ranjene dece, njihovu odeću i školske torbe prekrivene krvlju dok leže na bolničkim nosilima.

Foto: Tanjug

U međuvremenu, koalicija predvođena Saudijskom Arabijom saopštila je da je napala pobunjenike Hute koji su juče ispalili raketu na južni deo te kraljevine.

Napadi su se se dogodili na pijaci u Dahijanu u provinciji Sada, uporištu pobunjenika poznatih kao Huti.

Prema navodima jemenskih plemenskih vođa, koji su tražili da ostanu anonimne iz straha od odmazde, autobus je prevozio civile, među kojima je bio veliki broj dece.

Jemenske plemenske vođe za napade su okrivile koaliciju na čelu sa Saudijskom Arabijom koja ratuje protiv šiitskih pobunjenika u Jemenu.

Portparol koalicije na čelu sa Saudijskom Arabijom, Turski al-Malki, rekao je ranije danas da su na nišanu napada u Sadi bili pobunjenici koji su ispalili raketu na južni deo te kraljevine "usmerenu na stambene zone" pri čemu je ubijena jedna osoba, a ranjeno 11 ljudi.

Saudijska Arabija podržava međunarodno priznatu jemensku vladu i u ratu je sa Hutima od marta 2015.

Pobunjenici kontrolišu veći deo severnog Jemena, uključujući prestonicu, Sanu, napominje američka agencija.

#Jemen

#Napad

'