AKTUELNO

Američki predsednik Donald Tramp, koji se suočava s brojnim kritikama zbog nastupa na samitu u Helsinkiju sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, izjavio je danas da se pogrešno izrazio kada je rekao da ne vidi razlog zbog kojeg bi se Rusija mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine.

Obraćajući se novinarima u Beloj kući, Tramp je rekao da je mislio da kaže suprotno - da ne vidi razlog zašto Rusija ne bi bila odgovorna, prenosi AP.

Tramp je dodao da ima punu veru u američke obaveštajne agencija i da ih podržava i naglasiod a prihvata njihov zaključak da se Rusija mešala u izbore, dodaje Rojters.

On je, ipak, rekao da ruske akcije nisu imale uticaj na ishod glasanja i poručio da će administracija "agresivno raditi" da zaštiti izbore za Kongres u novembru 2018.

Neki istaknuti republikanski i demokratski članovi Kongresa SAD oštro su juče kritikovali Trampa jer, kako navode, nije uputio snažno upozorenje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu o mešanju u američke izbore.

Tramp je zapravo, ocenjuju oni, poslao Moskvi poruku o slabosti SAD.

Tramp je juče, stojeći pored Putina pred novinarama, rekao da nema razloga da smatra da je Rusija hakovala američke izbore 2016. kako bi njemu pomogla da pobedi i istakao da je Putin "izuzetno snažno to danas porekao".

#Donald Tramp

#Izbori

#Rusija

'