separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Šojgu: Verujem da direktni sukob Rusije i Ukrajine nije moguć


Direktni sukob između Rusije i Ukrajine nije moguć, rekao je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.


Šojgu je, u intervjuu za italijanski list "Il Djornale", rekao da jedino ukrajinska bezuslovna implementacija Minskog sporazuma može da spreči "genocid ruskog stanovništva" u Ukrajini, prenela je agencija Tass.

Međutim, kako je Šojgu rekao, Kijev ne želi da ispuni svoje obaveze i poziva se na različite "klimave izgovore i pravi neosnovane optužbe na račun Rusije".

- Mi imamo zajedničke korene, vekovima smo podnosili poteškoće zajedno i borili se rame uz rame za našu slobodu i nezavisnost tokom Drugog svetskog rata - istakao je ruski ministar odbrane.

Šojgu je za italijanski list ispričao da je porodica njegove majke živela u Ukrajini i da je on kršten u crkvici u gradu Stakanovu u ukrajinskoj oblasti Lugansk te da je zbog toga uveren da nikada neće doći do kontrontacije i neprijateljstva između Rusije i Ukrajine.

Šojgu je izrazio uverenje da će zemlje Evropske unije, pre svega članice "normandijske četvorke" (Nemačka, Francuska, Rusija i Ukrajina) upotrebiti sav svoj uticaj na ukrajinske vlasti da se nađe mirno rešenje za konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti