AKTUELNO

Treća faza operacije spasavanja preostala četiri dečaka i njihovog trenera iz pećine na severu Tajlanda počela je jutros, a zvaničnici najavljuju da će sva petorica biti izvučena tokom dana.

Šef spasilačke misije Narongsak Osotanakorn izjavio je da je 19 članova spasilačke ekipe ušlo u pećinu, preneo je Rojters. Osotanakorn je naveo da je poslednja faza operacije spasavanja počela nešto posle 10 časova po lokalnom vremenu.

- Sva petorica će biti istovremeno danas izvučena - rekao je Osotanakorn, što su prisutni s radošću glasno pozdravili. On je napomenuo da bi ova faza spasavanja mogla da traje nešto duže nego prethodne dve, koje su završene u roku od nekoliko sati.

AP prenosi da će pećinu danas napustiti i lekar i trojica pripadnika tajlandskih "foka" koji su sa dečacima. Istovremeno je objavljeno i da će rezultati medicinskih pregleda dosad izvučenih dečaka biti poznati za "24 do 48 sati".

U jučerašnoj akciji spasavanja iz pećine u Tajlandu izvučena su četiri dečaka, koliko i prethodnog dana, potvrdili su predstavnici tajlandske mornarice. Jedan od članova porodice dečaka rekao je za CNN da roditelji ne znaju ko je od dečaka izvučen iz pećine, a ko je još uvek u njoj.

Njihova imena nisu objavljena iz poštovanja prema porodicama dečaka koji se još nalaze u pećini. Grupa od 12 dečaka i njihov trener nalazili su se u pećini od 23. juna.

#Tajland

'