separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

U ponedeljak počinje vakcinisanje protiv ebole u DR Kongu


Za sada je u DRK zabeleženo 35 slucajeva ebole, kao i 10 smrti direktno uzrokovanih ovim virusom, prenosi AP.


U ponedeljak će započeti vakcinisanje protiv ebole u Demokratskoj Republici Kongo (DRK), gde je ovog meseca proglašena epidemija smrtonosnog virusa, saopštilo je Ministarstvo zdravlja ove zemlje.

Kampanja o vakcinaciji uveliko se vodi u gradu Mbandaki, gde živi oko 1,2 miliona ljudi, a gde su četiri slučaja zabeležena. Oko 100 zdravstvenih radnika dobilo je vakcinu, jer će biti u velikom riziku od infekcije zbog neposrednog kontakta sa zaraženima.

Pored potvrđenih i smrtnih slučajeva, Ministarstvo je saopštilo da postoji 13 mogućih slučajeva i šest osoba za koje se sumnja da su zaraženi ebolom. Šef za vanredne situacije Svetske zdravstvene organizacije (SZO) izjavio je da je sledećih nekoliko nedelja ključno kako bi se utvrdilo da li će epidemija moći da se obuzda.

Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus rekao je danas u Ženevi da je lično posvećen tome da se uradi šta god je moguće kako bi se epidemija zaustavila što je pre moguće. Ovo je deveta epidemija ebole u DRK od 1976. godine.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti