AKTUELNO

Navodno mešanje Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i dalje je osetljiva tema za američkog predsednika Trampa.

Američki državni sekretar Majk Pompeo izjavio je da administracija predsednika SAD Donalda Trampa neće tolerisati rusko mešanje u izbore za Kongres u novembru.

Pompeo je danas pred Odborom Predstavničkog doma za spoljne poslove rekao da će Trampova administracija preduzeti "prikladne kontramere" kako bi se suprotstavila, kako je rekao, "kontinuiranim nastojanjima" Rusije da se meša u ovogodišnje izbore, prenosi Asošiejted pres.

On nije pojasnio šta podrazumeva pod mešanjem Rusije niti je rekao šta će biti kontramere, ali je naveo da će biti potrebno mnogo više posla da bi se zaustavili napori Rusije.

Mešanje Rusije u američke predsedničke izbore 2016. godine i dalje je osetljiva tema za Trampa, pošto Bela kuća nastoji da umanji pretnju koju predstavlja istraga specijalnog savetnika Roberta Mulera o mogućoj povezanosti Rusije i Trampovog izbornog štaba. Tramp negira da je bilo dosluha s Rusima pred izbore na kojima je izabran za predsednika SAD.

Gradjani SAD će u novembru birati članove Predstavničkog doma Kongresa i trećinu članova Senata.

#Izbori

#Majk Pompeo

#Rusija

#SAD

'