AKTUELNO

Ruski premijer Dmitrij Medvedev predstavio je danas ruskom predsedniku Vladimiru Putinu kandidate za ministarska mesta, a prema tom predlogu ministar spoljnih poslova i odbrane ostaće Sergej Lavrov i Sergej Šojgu.

Istovremeno, on je predložio da na mestima ministara energetike, ekonomije i sporta ostanu Aleksandar Novak, Maksim Oreškin i Pavel Kolobkov, prenosi Tass.

Aleksandar Konovalov je ponovo predložen za ministra pravde, kao i Vladimir Kolokoljcev koji je predložen za ministra unutrašnjih poslova.

Osim njih i kandidati za ostala ministarska mesta su ostali nepromenjeni iyuyev nekoliko izmena. Tako je za mesto ministra za vanredne situacije predložen Jevgenije Ziničev umesto Vladimira Pučkova, dok će Ministarstvo poljoprivrede predvoditi Dmitrij Patrušev umesto Aleksandra Tkačova.

Medvedev je predložio i da novi ministar za razvoj dalekog istoka bude Aleksander Kozlov, aktuelni guverner provincije Amur. Guverner Tjumenske oblasti Vladimir Jakušev predložen je za ministra građevine, a na tom mestu zameniće Mihaila Menja koji je na tom mestu od novembra 2013. godine.

Formirana su i dva nova Mionistarstva, koja su nastala razdvajanjem Ministarstva obrazovanja i nauke, pa je za ministarku obrazovanja predložena Olga vasiljeva, dok je za ministra nauke i visokog obrazovanja predložen Mihail Mihailovič Kotjukov.

Nakon što su mu predstavljeni kandidati, predsednik Vladimir Putin je rekao da će danas potpisati dekret o imenovanju čalnova novog kabineta.

-Slažem se i potpisaću danas dekret o imenovanjima. Moramo brzo da izvršimo zamenu kolega koje napuštaju svoje pozicije -rekao je Putin.

#Dimitrij Medvedev

'